Open menu

Het einde van het jaar nadert, en dat betekent dat het weer tijd is voor lijstjes. Pas begin december worden de sterren door Michelin aan toprestaurants uitgereikt, maar de restaurantgidsen Lekker en Special Bite hebben hun toprestaurants alweer benoemd. En zijn die restaurants ook leuk voor vegetariërs?

Op nummer 1 bij Lekker staat het Maastrichtse restaurant Beluga. Nou is onze ervaring dat Limburg zo enorm op Frankrijk is georiënteerd, dat vegetarisch eten op de kaart er meestal niet bij is. En ja hoor, ook op de online menukaart van Beluga zien we niks veggies. We snappen best dat ze misschien wel wat vegetarisch op verzoek kunnen maken, maar waarom mag dat dan niet standaard op de kaart?

Bij de nummer 2 van Lekker, het Zeeuwse Oud-Sluis, is het niet anders. De kaart schreeuwt hier vis, vis, vis. Maar dan verschijnt nummer 3, het restaurant van Jonnie Boer, de Librije. Jonnie Boer schreef al eens een vegetarisch kookboek, en dat is hij kennelijk niet vergeten, want op de menukaart staat mooi wel een vegetarisch tiengangenmenu. Kost wat (om precies te zijn: 115 euro) maar dan heb je ook wat. Bijvoorbeeld jonge venkeltjes met wortelbouillon en gemberschuim, mosterdappeltjes met rodekoolbouillon en geitenyoghurt, en over wat uitlekvocht van de "parel van Dalfsen" mag zijn kunnen we alleen maar gissen. Bravo Jonnie Boer! Dat je nog maar een lange tijd vegetarische menu's mag blijven aanbieden.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama