Open menu

Kroonprins Willem Alexander overkomt het natuurlijk voortdurend: bij een staatsbezoek aan het buitenland hoort steevast een groot banket. Soms is wat 's avonds ter tafel komt zelfs 's middags nog door de koninklijke gasten bijeen gejaagd. Zo niet in het nieuwe EU-land Slovenië. De Sloveense president is namelijk veganist en dat houdt in... dat zijn hoge gasten maar mooi een plantaardig vorkje meeprikken.

Wij moesten natuurlijk gniffelen toen in het roddelprogramma RTL Boulevard werd gewapperd met de veganistische menukaart van het staatsbanket. Maar vervolgens dachten we: die Sloveense keuken, die staat toch helemaal niet als zo plantaardig bekend? Men is er dol op worst, vis, roomijs, komkommers gebakken in reuzel en goulash. Niet erg veganistisch. Wij zijn wel benieuwd wat de kroonprins voorgeschoteld heeft gekregen.

De Sloveense president schijnt overigens dol te zijn op het bakken van brood. Kan de kroonprins misschien nog wel iets van leren, want een lekker broodje, dat tover je niet zomaar uit de oven.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama