Open menu

Amerikaanse onderzoekers hebben in Mexicaanse grotten restanten van gedroogde pepers gevonden, die er op duiden dat lokale Indianen al in 600 na Christus hielden van een pittig potje eten. Dit bericht NRC. Wellicht dacht Albert Heijn nog modern te kunnen doen met het introduceren van huismerk ingemaakte jalapeno-pepers, inmiddels weten we dus dat 1400 jaar geleden pepers al geen nieuwigheid meer waren voor de Indianen.

 

Dit bericht de NRC. In de grotten zijn maar liefst 122 stokoude chilipepers gevonden. Volgens onderzoekster Linda Perry, die er zelf ook wel van houdt om een pittige chili te bereiden, gebruikten Mexicanen zowel gedroogde als verse pepers. Van mais, bonen en pompoen, basisonderdelen van de moderne Mexicaanse maaltijd, werden ook sporen in de grotten gevonden.

Oh ja en zulke oude pepers zien er dus zo uit.

Zelf Mexicaans koken?

tortilla's en meer

 

 

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama