Open menu

De Amerikaanse koffieketen Starbucks heeft haar eerste vestiging in Nederland geopend. Niet voor iedereen toegankelijk, want: achter de douane op Schiphol. Weten we voortaan wel meteen waarom we zo idioot lang voor de vlucht vertrekt op Schiphol moeten zijn: niet vanwege veiligheidsredenen, maar om een bakkie te doen natuurlijk.

Toen Starbucks enkele jaren geleden haar koffiebranderij in het Amsterdamse havengebied opende, dachten velen dat het zo ver was: Starbucks zou Nederland veroveren. Maar de eerste Nederlandse vestiging is dus pas op 25 juni 2007 geopend.

Kritiek op Starbucks is er veel: zo zou Starbucks zeggen dat de arbeidsomstandigheden op hun koffieplantages beter zijn, dan ze in werkelijkheid zijn, zouden ze gezellige kleine koffiewinkeltjes wegconcurreren, staan voor de ongebreidelde opmars van het Amerikaanse grootimperium, zou de koffie te veel calorieën bevatten en zou tot overmaat van ramp een beker koffie ook nog duur zijn. Maar ach, sinds de invoering van de euro is alles duur, zo had in 1999 geen haar op mijn hoofd er aan gedacht 7 gulden voor een koffie neer te zetten, maar 3 euro 50 is goed te doen toch?

Een Starbucks Americano is alle Starbucks nadelen ten spijt vaste prik als ik op stedentrip ben. Jammer dat om de Nederlandse Starbucks te bezoeken je toch weer naar het buitenland moet, tijd voor een Starbucks voor de douane dus.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama