Open menu

De laatste wens van de ter dood veroordeelde Amerikaan Philip Workman was een vegetarische pizza. Niet voor hemzelf, maar voor een willekeurige dakloze. In Amerika is het nog altijd gebruik dat ter doodveroordeelden een galgenmaal mogen eten. Het is opmerkelijk dat Workman zijn maal wilde weggeven. Nog opmerkelijker is dat de pizza persé vegetarisch moest zijn.

De autoriteiten gingen niet akkoord, omdat de wet hen niet toestaat van het budget van het galgenmaal aan liefdadigheid te doen. Een galgenmaal mag in de Amerikaanse staat Tennessee niet meer dan 20 dollar bedragen. Talloze verontwaardigde nieuwsvolgers zamelden daarop geld in, zodat voor 1200 dollar pizza aan het Leger des Heils kon worden bezorgd.

Waarom de pizza vegetarisch moest zijn is niet bekend. Workman werd ter dood veroordeeld omdat hij tijdens een roofoveral een politieman doodschoot.. een roofoverval op een hamburgerketen nog wel. Of Workman voor de overval, erna of helemaal nooit vegetarisch is gaan eten is niet zeker.

 

Bron: CNN en Zibb

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama