Open menu

De soap rond de Mars reep wordt vervolgd. Werd van de week nog gemeld dat aan Engelse Marsen voortaan wei zal worden toegevoegd, nu heeft de producent van Mars aan de Engelse BBC laten weten dit te zullen nalaten.

Wei kan van zowel vegetarisch als niet-vegetarisch zijn. Veel vegetariërs hebben geen moeite met dierlijke wei, een bijproduct van kaasbereiding, maar desalniettemin was er in het Verenigd Koninkrijk een grote opstand onder vegetariërs uitgebroken over de verandering in de receptuur van Mars.

Masterfoods, de producent van Mars, biedt nu excuses aan en zegt toe gebruik te blijven maken van vegetarische wei. Goed nieuws dus voor vegetariërs... en hun tandartsen.

Update 6/6: Masterfoods laat aan Vegatopia weten dat de receptuur van Mars in Nederland niet gewijzigd is. Is dat goed nieuws? Nee, voor de heel strikte vegetariër is dat geen goed nieuws, want de repenfabrikant laat weten dat de Nederlandse Mars altijd al wei bevatte en dus ook (sporen van) dierlijk stremsel. Hetzelfde geldt overigens voor Mars in België, zo vernemen we van vegetariërsorganisatie EVA.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama