Open menu

Vanaf de zomer komt het vegetarische kookprogramma Mc Donald's Kitchen weer op de buis. Tijd om eens een hapje te proeven van de kookkunsten van chef Andy McDonald en sidekick Bas Westerweel tijdens de perspresentatie van het nieuwe seizoen afleveringen.

 

In uitgerekend Jamie Olivers restaurant Fifteen in Amsterdam trad de verzamelde pers aan om een kijkje in Andy Mc Donald's keuken te nemen. Nu we er stil bij staan, McDonald heeft ook best wat van de nochalance van Jamie Oliver, ware het niet dat hij ook wel iets van de serieusheid van Wouter Bos heeft. Serieus is co-host Bas Westerweel zeker niet, maar die is dan weer razend enthousiast over het nieuwe televisieprogramma 'het gaat om passie, om waar je je eten vandaan haalt,' zegt hij glunderend.

McDonald is intussen de keuken ingedoken om lekker voor ons te koken. Limburgse asperges komen op tafel, met dressing van gekookte eieren, dragon en grote stukken sla. Waren we zelf nog niet opgekomen, dat dragon een goede combinatie is bij ei en asperge. Het is inderdaad heel lekker.

Op naar de volgende gang. McDonald kookt nu Italiaans voor ons: ravioli met artisjok, zeekraal, munt, tuinbonen en doperwt. Zeer lekker, maar ook machtig door de botersaus. Intussen kijken we naar de eerste aflevering van het nieuwe programma. Net als vorig seizoen is het programma weer vlot, luchtig en enthousiasmerend zonder overdreven te zijn.

 

 

De kick off van de 13-delige serie is op 5 juni. In die aflevering staat pasta centraal. Daarna volgen onder meer de onderwerpen barbecue, fast food en de Libanese keuken. Er werd gefluisterd dat McDonald zelfs falafel gaat voorzetten aan vrachtwagenchauffeurs.

Ook buiten het programma om zitten Westerweel en McDonald niet stil. In de pijplijn zitten een kookboek, kooksessies bij de Natuurwinkel en een kooktheater op Lowlands.

 

 

 

 

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama