Open menu

Mars geeft je nieuwe energie schreeuwen de commercials je toe, maar voor strikte vegetariërs gaat die slogan binnenkort niet meer op: Masterfoods, de producent van de reep heeft namelijk aangekondigd dat het niet meer kan garanderen dat de repen geheel vrij zijn van ingrediënten die verkregen zijn door het doden van dieren.

Sinds 1 mei is Mars-producent Masterfoods overgestapt op het gebruik van wei voor al z'n chocoladeproducten. Wei is een ingrediënt dat overblijft bij de bereiding van kaas. Kaas wordt (doorgaans) gemaakt met stremsel dat gewonnen wordt uit de magen van geslachte kalveren en strikte vegetariërs eten daarom geen kaas 'gewone' kaas. Nog striktere vegetariërs schrappen ook producten die wei bevatten van het menu. En vanaf nu kunnen ze aan die lijst dus ook Mars toevoegen. En Bounty, Snickers, Twix, Milky Way en Maltesers, want ook daarvoor wordt wei gebruikt.

Waarom de producent plotseling wei gebruikt, blijft nog een raadsel. Een woordvoerder meldt slecht "niet langer te kunnen garanderen dat onze chocolade geheel vrij is van dierlijk stremsel nu we onze ingrediënten van een andere bron betrekken." Volgens de woordvoerder zijn alle producten met een houdbaarheidsdatum tot 1 oktober nog wel geheel vegetarisch.

In Engeland reageert de Vegetarian Society met ontzetting op het bericht. Leden wordt aangeraden om Masterfoods te bellen en mailen om de producent te overtuigen om het besluit terug te draaien.

 

Jan, oprichter van Vegatopia en terug van weggeweest, nu als gastredacteur. Fervent koffieliefhebber met als alter ego Mister Macchiato.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama