Open menu

Zijn wij de enigen die moe worden van restaurants waar je niet eens een gewoon karafje kraanwater kunt krijgen? Heb je net een dure wijn besteld, mag je ook nog eens je portemonnee gaan trekken voor een fles Evian, Perrier of ander fancy watertje. Maar er is goed nieuws: in Californië is het nu een trend om alleen nog kraanwater te serveren en worden de dure merken water van de kaart gehaald.

Terwijl Nederlandse restaurants nog denken dat het volstrekt normaal is om zowel Hildon, Badoit en San Pellegrino aan te bieden, het ene watertje nog duurder dan het ander, weert het trendsettende Amerikaanse restaurant Chez Panisse al het water dat niet uit de doodnormale kraan komt van de kaart. En steeds meer restaurants aan de andere kant van de oceaan blijken dat te volgen.

Water-sommelier
De kentering komt op tijd, want er deden zelfs al wilde verhalen de ronde over sjieke hotels die speciale watersommeliers aanstelden om gasten te adviseren bij het maken van een keuze uit de waterkaart.

Milieuvriendelijk
Hoewel kraanwater voor bezoekers vooral financieel voordelig is, is de reden om alleen nog kraanwater te serveren voor de restaurants van ecologische aard: het verschepen van Italiaans water naar de andere kant van de wereld kost een hoop brandstof, om van het afval van de verpakkingen nog maar te zwijgen.

Eindelijk eens eens leuke trend uit Amerika. Nu maar hopen dat ie in Nederland gevolgd gaat worden.

Bron

 

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama