Open menu

Het chique Londonse warenhuis Harrods heeft afgelopen week op het dak van het gebouw een groententuin geopend. Rijke bezoekers kunnen hier hun eigen groenten laten kweken zonder ook maar één vinger in de aarde te steken.

 

Meer dan 4000 inwoners van Londen schijnen te springen om een stukje grond om een eigen moestuin op te beginnen, maar hoeveel er 1500 euro voor over hebben om dat stukje grond op het dure warenhuis te laten bewerken, is de vraag. Zelf plukken in de tuin mag ook, zolang je er maar veel geld voor betaalt.

De groei van de planten kan in de gaten worden gehouden via de speciale Harrods vegcam. Verwende consumenten die geen zin hebben om naar het warenhuis af te reizen, kunnen mits ze in centraal Londen wonen de groenten binnen een uur na plukken thuisbezorgd krijgen. Er wordt niet gerept over mogelijke schadelijke gevolgen van de vele uitlaatgassen in de stad.

Of er in Nederland soortgelijke plannen zijn, bijvoorbeeld voor een groententuin op het dak van de Bijenkorf, is niet bekend.

 

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama