Open menu

Wat gebeurde er ook al weer op Goede Vrijdag? En wat op Pasen? Terwijl we kilo's paaseitjes eten, weten de meeste mensen niet meer wat Pasen eigenlijk is. Kunstenaar Cosimo Cavallaro wist het Christelijke Paasverhaal en de moderne chocolade-eterij te combineren tot een wel heel wonderlijk kunstwerk: een gekruisigde Jezus van chocola.

De vertoning van het kunstwerk, getiteld My sweet Lord, leidde tot zoveel bedreigingen aan het adres van de New Yorkse Lab Gallery dat het kunstwerk is weggehaald. De manshoge, bruine Jezus heeft zo net voor Pasen Christelijk Amerika goed wakker geschud. Vooral het feit dat Gods zoon poedelnaakt is verontrust de Amerikaanse Christenen. Een Amerikaanse katholieke organisatie gaat zelfs zo ver de postmoderne variant van een chocolade paashaas een 'war on Christianity' te noemen.

De eerste chocolade Jezus van Cavallaro dateert al uit 2005 en was net af toen de Paus overleed: geen goed moment om een Jezus van chocola tentoon te stellen. Voor de huidige Jezus was 90 kilo pure chocola nodig.

Cavallaro heeft wel wat met eten. Eerder maakte hij een hotelkamer met meubelen van kaas en een stoel van snoep. Ook een bed vol ham behoort tot Cavallaro's portfolio. Over dat laatste kunstwerk zei een bezoeker: 'As a vegan and a Jew, I suppose I should be offended. But I'm not. This is fabulous!'
En dat brengt ons tot de conclusie, dat als zelfs veganisten tegen een bed van ham kunnen, Christenen toch zeker niet wakker hoeven te liggen van een Jezus van chocola.

 

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama