Open menu

Is deze soep vegetarisch? Zijn dat biologische groenten? Hoef je nooit meer te vragen in bedrijfsrestaurants waar het bedrijf Eurest de catering verzorgt, want vanaf nu hangen ze overal zogeheten 'lifestyle-labels' aan.

"Of deze soep vegetarisch is? Ja hoor! Tenminste... Ik geloof het wel. Effe vragen, hoor. Ja toch, Joke, vegetarisch hè? Wat? Balletjes? O, ja, balletjes! Die wil je ook niet? Dan schep je die er toch gewoon uit?" Dergelijke taferelen in bedrijfsrestaurants zijn voor veel vegetariërs reden om uit voorzorg maar eigen spullen mee te nemen voor de lunch.

In de restaurants waar het bedrijf Eurest de catering verzorgt, gaan ze daar wat aan doen, met duidelijke labels die aangeven of een product 'biologisch', 'vegetarisch', 'halal' of 'fairtrade' is.

De labels worden ingevoerd als onderdeel van de ‘Kies bewust & eet gezond’-campagne van de cateraar. De Nederlandse Spoorwegen zijn het eerste bedrijf waar Eurest ze gaat ophangen. Kees Blokland, directeur P&O NS is er blij mee. "Wij vinden gezondheid van medewerkers belangrijk en daarom maken wij hen bewust van het belang van gezonde voeding. Met deze campagne kunnen medewerkers ook daadwerkelijk een gezonde keuze maken."

Jan, oprichter van Vegatopia en terug van weggeweest, nu als gastredacteur. Fervent koffieliefhebber met als alter ego Mister Macchiato.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama