Open menu

Toen we 'm voor het eerst zagen, wisten we het direct: hier gaan de zoutelozen onder ons een punt van maken. Toch heeft het nog ruim twee maanden geduurd voor de Partij voor de Dieren in het geweer kwam tegen... een postzegel met de afbeelding van een rookworst.

Ja hoor, het is zover... In het ronkende taalgebruik dat zo eigen is aan de persberichten die elke dag de mailbox van Vegatopia binnenstromen, meldt de Partij voor de Dieren dat ze de strijd aanbindt tegen het grote onrecht dat sinds enige tijd plaatsvindt op de Nederlandse postzegel.

Wat wil het geval? Begin dit jaar bracht TNT-Post een serie zegels uit onder de noemer Tien voor Nederland met daarin grafische weergaves van 'typisch Nederlands design'. Naast afbeeldingen van de Hema-fluitketel, de Heineken longneckfles en de Bugaboo, zit er tot groot ongenoegen van talloze PvdD-aanhangers ook een zegel van 44 eurocent bij met een afbeelding van... een Unox-rookworst.

Schandelijk! Dieronterend! Onsmakelijk! Beledigend voor vegetariërs! Kwetsend voor moslims! Dient aan de kaak gesteld! Het partijbureau werd overstelpt met klachten. In godsnaam Marianne, doe er wat aan!

En bij zoveel smeekbeden kon men natuurlijk niet stil blijven zitten: er komen protestzegels, te downloaden van de partij-site, met het opschrift dat een rookworst lullig is voor de biggetjes. Waarvan akte.Meer!
Discussie: Tijd voor kamervragen over de rookworst-zegel?
Jan, oprichter van Vegatopia en terug van weggeweest, nu als gastredacteur. Fervent koffieliefhebber met als alter ego Mister Macchiato.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama