Open menu

Van vliegtuigeten wordt niemand gelukkig, maar wie de ruimte invliegt, met een space shuttle, pakt dat beter aan, blijkt volgens berichten in the USA Today. Uitgebreide Indiase curry's, Spaanse muffins en sushi ontbreken niet in de cabine. Goed bedacht todat... het dopje van de wasabitube kwijtraakte en de NASA bemanning geconfronteerd werd met miljoen gewichtsloze deeltjes wasabi in de cockpit.

We dachten dat wij het goed geregeld hadden toen we van KLM op onze vlucht naar Amerika bakjes pickles en raita kregen bij ons Eastern Vegetarian Meal. Maar ver weg in de ruimte pakken ze dat nog veel beter aan. De astronauten nemen hun eigen Punjabi curry met panir, pakora's en sushi mee in luchtdichte containers.

De sushimaaltijd van astronaute Sunita Williams eindigde echter in een kleine ramp toen een flinke hoeveelheid wasabi de tube uitspoot en in miljoenen deeltjes de cabine in schoot. Het duurde tijden voordat de minideeltjes wasabi geheel uit de ruimte konden worden verwijderd door de astronauten.

Wie geregeld sushi eet en weet hoe scherp wasabi is moet niet denken aan rondvliegende deeltjes wasabi die in je oor, neus en oog kunnen komen.

Geen wasabi meer dus voor de van oorsprong Indiase Sunita Williams. Pakora's zijn gelukkig ook lekker, alhoewel.. moet je die niet met chilisaus eten?

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama