Open menu

Het zal je maar gebeuren: zit je lekker in de metro op weg naar huis van je croissantje te genieten, duikt er ineens een menigte oom agenten en GVB-potentaten op je af. “Meekomen jij. Eten in de metro ist verboten!”Je zou denken dat je in een aflevering van Punk’d of Bananasplit terechtgekomen bent, maar het bleek afgelopen donderdag bittere ernst: 75 agenten en 75 GVB-medewerkers die controleren of de metroreiziger zich wel aan de GVB Huisregels hielden. En dus werd een mevrouw met een croissantje genadeloos op de bon geslingerd. Of ze maar eventjes vijftig eurootjes wilde dokken, want verboden te eten in de metro.

Wij zeggen: laat die rare GVB-gestapo eens even z’n eigen regeltjes gaan nalezen. Want wat staat daar nou? “Het is niet toegestaan in de voertuigen etenswaar of (alcoholische) dranken te nuttigen die hinder of schade kunnen veroorzaken.” Nu kan het natuurlijk zijn dat de bewuste dame een erg agressieve croissant bij zich had die woest kruimelde en vervolgens een GVB-er naar de keel vloog. Mocht dat niet zo zijn, dan zouden wij zeggen: laat maar voor de rechter komen. Fight for your right to eat croissantjes!

http://www.gvb.nl/reizigers/reisregels/huisregels.html

Update:
Godlof, we leven toch nog niet in een politiestaat: de dienders uit de hoofdstad zijn van zins de boete in te trekken. "We zijn een lerende organisatie en hebben geconcludeerd dat we voor dit soort dingen geen boetes horen uit te schrijven," aldus een woordvoerder.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama