Bourgondische Ieren die houden van het prikken van een vorkje in een restaurant moeten oppassen als ze van hun belevenissen op internet verslag willen doen. De jury van een rechtbank in Belfast heeft afgelopen vrijdag een culinair journalist veroordeeld tot een geldboete van 25.000 pond, omdat haar pittige recensie over het vieze eten dat een pizzaboer haar serveerde lasterlijk en beledigend zou zijn. De jury kwam niet op het idee de kok een boete op te leggen omdat hij de dame in kwestie een vies maal had voorgezet.

Nou hadden wij toch al geen hoge pet op van juryrechtspraak, maar deze idiote uitspraak kan nog vergaande consequenties hebben ook. De krant gaat tegen de uitspraak in beroep, als het moet tot bij het Europese hof. Als het hof de jury uit Belfast gelijk geeft is het met de vrijheid van meningsuiting beroerd gesteld. Want als het professionele journalisten al niet wordt toegestaan hun mening over eten op te schrijven, hoe zit het dan met de talloze sites waarop restaurant-bezoekers reacties schrijven over de restaurants die zij bezochten?

Wij moedigen het van harte aan om kritisch te berichten over blunderende koks en kijken niet alleen wekelijks uit naar de kritische stukjes die culiniair journalist Johannes van Dam in het Parool schrijft, maar volgen ook nauwgezet onze eigen Vegatopia blacklist waar verslag wordt gedaan van koks die vies vegetarisch eten maken.

Koks die vies eten maken, vragen er dan ook wel om, want uit ervaring weten we: het is echt niet zo moeilijk om mensen iets lekkers te eten voor te zetten.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Vind op Vegatopia

Vaak gelezen

Vier nieuwe Vegatopia kerstmenu's
Sinterklaas heeft het land verlaten en dus is het tijd voor de Vegatopia kerstspecial....
Oktober 2019: peperdure spaghetti, een menukaart voor vrouwen, en rietjes van pasta
Toeristen in Italië betaalden honderden euro's voor een bord spaghetti. Een menukaart voor...
November 2019: vegaburgerrechten, patat voor de Chinezen en een kletskassa
In Mississippi mogen vegaburgers weer vegaburgers heten. In Finland worden vleesvervangers van...
December 2019: vegaburgers, vegalunch en virtual reality
Een vegaburger mag in Nederland gewoon weer 'burger' heten. De Impossible Whopper krijgt tegenstand...
Januari 2020: plantaardig fastfood, de week van het konijn en pizza in de schoolpauze
Vleesvervangers zijn van alle tijden, maar nog nooit zo populair als nu. Of veganisten nu blij...

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

horecarama

vegatopia maxaro keukens