Open menu

Bourgondische Ieren die houden van het prikken van een vorkje in een restaurant moeten oppassen als ze van hun belevenissen op internet verslag willen doen. De jury van een rechtbank in Belfast heeft afgelopen vrijdag een culinair journalist veroordeeld tot een geldboete van 25.000 pond, omdat haar pittige recensie over het vieze eten dat een pizzaboer haar serveerde lasterlijk en beledigend zou zijn. De jury kwam niet op het idee de kok een boete op te leggen omdat hij de dame in kwestie een vies maal had voorgezet.

Nou hadden wij toch al geen hoge pet op van juryrechtspraak, maar deze idiote uitspraak kan nog vergaande consequenties hebben ook. De krant gaat tegen de uitspraak in beroep, als het moet tot bij het Europese hof. Als het hof de jury uit Belfast gelijk geeft is het met de vrijheid van meningsuiting beroerd gesteld. Want als het professionele journalisten al niet wordt toegestaan hun mening over eten op te schrijven, hoe zit het dan met de talloze sites waarop restaurant-bezoekers reacties schrijven over de restaurants die zij bezochten?

Wij moedigen het van harte aan om kritisch te berichten over blunderende koks en kijken niet alleen wekelijks uit naar de kritische stukjes die culiniair journalist Johannes van Dam in het Parool schrijft, maar volgen ook nauwgezet onze eigen Vegatopia blacklist waar verslag wordt gedaan van koks die vies vegetarisch eten maken.

Koks die vies eten maken, vragen er dan ook wel om, want uit ervaring weten we: het is echt niet zo moeilijk om mensen iets lekkers te eten voor te zetten.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama