Eén hoeraatje voor de dappere mannen en vrouwen van de Voedsel- en Warenauthoriteit. Dag en nacht staan zij paraat om ons te beschermen tegen eet-onheil uit binnen- en buitenland. Zo hebben ze ons net weer behoed voor Spaanse giftomaten, gifpaprika's, gifaubergines, gifkomkommers, gifsnijbonen en gifijsbergsla.

Het is maar goed dat ze niet zitten te suffen bij de Voedsel- en Warenauthoriteit, want het groentegeboefte uit Spanje deinst nergens voor terug. In december werden al ladingen paprika's aangetroffen die verontreinigd bleken met het bestrijdingsmiddel isofenfos-methyl en nu werd weer isocarbofos aangetroffen op groente uit Spanje.

'No pasaran!' (Ze komen er niet door) riep men op het VWA-kantoor en dat betekent dat er nu extra gecontroleerd zal worden op alle producten die Spaanse groentehandelaren ons land proberen binnen te sluizen. Tegelijkertijd werden ook de voedsel- en warencollega's in de hele EU wakkergeschud middels het Rapid Alert System for Food and Feed (RASFF).

Hoe giftig en gevaarlijk isocarbofos is in de aangetroffen concentratie, dat melden ze bij de VWA niet. Want hé, je moet het publiek natuurlijk ook niet te veel vertellen. Je zult ze maar schrik aanjagen! Bovendien zouden er geen betrouwbare onderzoeksgegevens beschikbaar zijn over isocarbofos. Wij vonden wel ladingen Chinese onderzoeken, waarin onder andere wordt gemeld dat het voor boeren absoluut noodzakelijk is om beschermende kleding te dragen bij het gebruik van het middel. Het zou in het lichaam al schade kunnen aanrichten voor ze er op de huid iets van zouden voelen.

Jan, oprichter van Vegatopia en terug van weggeweest, nu als gastredacteur. Fervent koffieliefhebber met als alter ego Mister Macchiato.

Vind op Vegatopia

Vaak gelezen

Vier nieuwe Vegatopia kerstmenu's
Sinterklaas heeft het land verlaten en dus is het tijd voor de Vegatopia kerstspecial....
Oktober 2019: peperdure spaghetti, een menukaart voor vrouwen, en rietjes van pasta
Toeristen in Italië betaalden honderden euro's voor een bord spaghetti. Een menukaart voor...
November 2019: vegaburgerrechten, patat voor de Chinezen en een kletskassa
In Mississippi mogen vegaburgers weer vegaburgers heten. In Finland worden vleesvervangers van...
December 2019: vegaburgers, vegalunch en virtual reality
Een vegaburger mag in Nederland gewoon weer 'burger' heten. De Impossible Whopper krijgt tegenstand...
Januari 2020: plantaardig fastfood, de week van het konijn en pizza in de schoolpauze
Vleesvervangers zijn van alle tijden, maar nog nooit zo populair als nu. Of veganisten nu blij...

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

horecarama

vegatopia maxaro keukens