Je kunt er soms met je verstand niet bij wat voedingsbobo's verzinnen om hun dagen te vullen. Geloof het of niet, maar op de Horecava werd onlangs De Snackwijzer ten doop gehouden. De Snackwijzer is een foldertje met de voedingswaarden en vetgehaltes van berenklauwen, kaassoufflés en andere veelbestelde snacks, opdat de consument een verantwoorde keuze kan maken. De folders zullen vast niet aan te slepen zijn bij Jaapies Smulpaleis in Oostvlagtwedde...

Het zal misschien aan ons liggen, hoor, maar informatie over calorieën en vaatvernauwende vetzuren is wel ongeveer het laatste waar wij behoefte aan hebben als we ons voor een vette hap aan de counter van Japies Smulpaleis hebben vervoegd. Als Japie z'n olie maar regelmatig ververst, z'n spulletjes netjes schoonhoudt en z'n klanten niet te lang laat wachten, dan zijn wij tevreden.

Maar laat ie het niet in z'n bolle kop halen om een foldertje met voedingswaarden in het tasje met onze bestellingen te douwen. Want Japie, we zijn niet helemaal achterlijk en kunnen best bedenken dat een knolselderijsalade met worteldressing aanzienlijk minder calorieën bevat dan de kaassoufflé en dubbelbemayonaisde friet die we bij jou besteld hebben. Maar daar hadden we toevallig gewoon zin in, ja?

De Snackwijzer is bedacht door het Voedingscentrum samen met de sector Fastfood en IJsbedrijven van Koninklijke Horeca Nederland. Wij durven er niet eens aan te denken hoeveel geld hiermee door het afvoerputje verdwijnt.

Jan, oprichter van Vegatopia en terug van weggeweest, nu als gastredacteur. Fervent koffieliefhebber met als alter ego Mister Macchiato.

Vind op Vegatopia

Vaak gelezen

Vier nieuwe Vegatopia kerstmenu's
Sinterklaas heeft het land verlaten en dus is het tijd voor de Vegatopia kerstspecial....
Oktober 2019: peperdure spaghetti, een menukaart voor vrouwen, en rietjes van pasta
Toeristen in Italië betaalden honderden euro's voor een bord spaghetti. Een menukaart voor...
November 2019: vegaburgerrechten, patat voor de Chinezen en een kletskassa
In Mississippi mogen vegaburgers weer vegaburgers heten. In Finland worden vleesvervangers van...
December 2019: vegaburgers, vegalunch en virtual reality
Een vegaburger mag in Nederland gewoon weer 'burger' heten. De Impossible Whopper krijgt tegenstand...
Januari 2020: plantaardig fastfood, de week van het konijn en pizza in de schoolpauze
Vleesvervangers zijn van alle tijden, maar nog nooit zo populair als nu. Of veganisten nu blij...

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

horecarama

vegatopia maxaro keukens