Open menu

Het is niet iets waar je bij het eten van een reep chocolade als eerste aan denkt, maar de makers van het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde blijven er ook in 2007 op hameren dat veel chocola onder erbarmelijke omstandigheden wordt geproduceerd.
Een tijdje geleden werd al slaafvrije chocolade op de markt gebracht, en nu is er opnieuw aandacht voor in het programma Keuringsdienst van Waarde.

Het is niet iets waar je bij het eten van een reep chocolade als eerste aan denkt, maar de makers van het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde blijven er ook in 2007 op hameren dat veel chocola wordt geproduceerd onder erbarmelijke omstandigheden. Een tijdje geleden brachten ze al Tony Chocolonely's slaafvrije chocolade op de markt, en nu is er in de eerste weken van januari opnieuw aandacht voor chocolade in het programma Keuringsdienst van Waarde.

Het RVU programma Keuringsdienst van Waarde is een kritisch programma dat vaak op een grappige wijze merkwaardige aspecten van moderne producten aan de orde brengt.

Kindslaven
Het onderwerp arbeidsomstandigheden op cocao-plantages is echter een behoorlijk serieus onderwerp. Verslaggever Teun van de Keuken sprak met ex-kindslaven uit Burkina Faso die zonder loon onder erbarmelijke omstandigheden op cacaoplantages in Ivoorkust werkten.

Strafbaar?
Omdat slavernij volgens internationale verdragen strafbaar is, heeft Van der Keuken zichzelf eerder terwijl hij een gewone chocoladereep at, proberen aan te geven bij de politie. Of Van der Keuken strafbaar wordt gezien, en hoe het verder gaat met de chocolade van Tony Chocolonely is nu in de nieuwe tv-afleveringen van de Keuringsdienst van Waarde te zien.

De Tony Chocolonely chocolade is er overigens nog alleen in de smaak melk te krijgen. Liefhebbers van pure chocolade kunnen gelukkig hun hart ophalen aan Fair Trade chocolade, die ook slaafvrij wordt geproduceerd.

Keuringsdienst van Waarde, zes afleveringen vanaf 2 januari, Nederland 3, 20:30 uur.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama