Open menu

Waar moet je zijn voor een goeie oliebol? Nou, misschien kun je ze maar beter zelf gaan maken, want veel bakkers, oliebollenkramen en supermarkten prutsen maar wat aan, zo meent het Algemeen Dagblad in z'n jaarlijkse oliebollentest.

De kans dat je er een oliebol van redelijke kwaliteit koopt, is ongeveer één op drie. Maar iets van 30% van de oliebollen kan net de toets der kritiek doorstaan.

"En dan hebben we het niet eens over een echt lekkere oliebol. Die zijn echt zeldzaam," zo schrijft het AD. "In de meeste gevallen krijgt de klant een oliebol waar van alles aan mankeert. Niet gaar, soppend van het vet, verbrand aan de buitenkant, klef van binnen of gebakken in inferieure olie. Schokkend is ook dat maar liefst negen kraamhouders er niet voor terugdeinzen de gezondheid van hun klanten op het spel te zetten door hun olie niet tijdig te verversen."

Ondanks alle treurnis, zijn er ook een paar lichtpuntjes. Richard Visser uit Rotterdam eindigde met zijn gebakkraam voor de vijfde keer op nummer 1 in de nationale oliebollentest. Bakkerij Bolink uit Maarssen heeft het oliebollen bakken eveneens in de vingers en ook bakkers als Slagter (Coevorden), Van Maanen (Zuid-Holland) Rochér Meurs Gebak (Arnhem) zijn goed bezig.

Jan, oprichter van Vegatopia en terug van weggeweest, nu als gastredacteur. Fervent koffieliefhebber met als alter ego Mister Macchiato.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama