Open menu

Het afgelopen jaar speurde Vegatopia.com naar grappige uitspraken over koken en eten in de media. De bezoekers van de site kozen daaruit een uitspraak van Jan Mulder tot Eetquote van het Jaar.

Het afgelopen jaar speurde Vegatopia.com naar grappige uitspraken over koken en eten in de media. Uit de 52 quotes die we in het afgelopen jaar verzamelden, stelden Vegatopia-bezoekers deze Top 5 samen:

1)
"Eigenlijk zouden ze op televisie eens wat vaker reportages moeten laten zien van hoe het er aan toegaat in de bio-industrie en in het slachthuis. Als je dat ziet, strooi je wel een tomatensausje over je spaghetti heen in plaats van gehaktsaus."

Jan Mulder wordt binnenkort vast Ridder in de Orde van de Nederlandse Vegetariërsbond. In Straatkrant Magazine.


2)
"Het is niet de bedoeling dat ik alleen af en toe bij ons thuis op zondag de tofu snij."

PvdA-voorman Wouter Bos wilde begin dit jaar nog minister-president worden, maar beloofde ook zijn gezin niet tekort te doen. In: Nieuwe Revu.


3)
"Nee, echt niet. Weet je hoe dit heet? Dit heet tien pondjes erbij. Ik heb misschien gewoon een paar kaasplankjes te veel gehad."

Actrice Jennifer Aniston doet een dappere poging om de vette roddel dat ze haar borsten heeft laten vergroten de wereld uit te helpen. In de Oprah Winfrey Show.


4)
"Het is heel simpel: je kookt de - liefst met ricotta - gevulde ravioli. Ondertussen smelt je de boter op zacht vuur en voeg je de salie en muntblaadjes toe. Breng op smaak met peper en zout en serveer met geraspte Parmezaanse kaas."

Politica Femke Halsema, wier pasta met boter-saliesaus al op het menu van restaurant Fifteen belandde, blijkt nog meer culinairs in haar mars te hebben. In: De Telegraaf.


5)
"Tapas. Kroketjes, pata negra-ham, gekke dingetjes. En champagne. Champagne maakt gelukkig. Ik heb een fantastisch leven gehad. Hopelijk hebben de mensen na mij net zo'n goed bestaan."

Multi-sterrenkok Jonnie Boer legt uit wat er op zijn begrafenis geserveerd mag worden. In: eetgids Lekker.


Jan, oprichter van Vegatopia en terug van weggeweest, nu als gastredacteur. Fervent koffieliefhebber met als alter ego Mister Macchiato.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama