Open menu

Britten mogen dan niet van de Europese Unie houden; ze zijn wèl dol op strenge regeltjes. Het Britse Trading Standards Office, een club die overtredingen van de Engelse warenwet in de gaten moet houden, is van de week opgetreden tegen… worstjes uit Wales.
Die worstjes heten van oudsher ‘Dragon sausage’ maar omdat er geen draak in zit, wordt de consument misleid volgens de Britse overheid.

 

De Engelse ambtenaren gaan er van uit dat er wel eens consumenten kunnen zijn die denken dat er echt stukjes draak in de worstjes zitten, of zoals ze het in het Engels zeggen: "The product was not sufficiently precise to inform a purchaser of the true nature of the food.."
Dat draken, behalve in Lord of The Rings en Harry Potter boeken, helemaal niet bestaan, maakt kennelijk niet zoveel uit. Regeltjes zijn regeltjes en het misleiden van consumenten mag nu eenmaal niet, zo redeneren de Engelsen.

Wij vragen ons inmiddels af of de Nederlandse overheid dit voorbeeld zal volgen. Wat te denken van boterhammen, pepernoten en gestampte muisjes? We hebben zekerheidshalve deze vraag maar niet aan de Nederlandse Voedsel en Warenauthoriteit voorgelegd, voor je het weet brengen we ze op een idee.

En.. om de lezer niet te misleiden: het worstje op het plaatje hierboven bevat geen draak, maar is een keurig vegetarisch worstje.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama