Open menu

Foodbloggers en culi-hotemetoten van de papieren pers willen ons graag laten geloven dat 'slow food' de trend is en dat we onze hand niet omdraaien voor urenlange stoeipartijen in de keuken met schorseneren en andere 'vergeten groenten'. Geloof daar echter maar niks van, want in werkelijkheid neemt de vraag naar snelle producten alleen maar toe. Zo komt Quorn nu weer met twee nieuwe vlees-alternatieven voor de haastige medemens.

Foodbloggers en culi-hotemetoten van de papieren pers willen ons graag laten geloven dat 'slow food' de trend is. Bij Quorn halen ze er lachend de schouders over op, want de vraag naar snel-klaar-spul neemt alleen maar toe. Dus komen de makers van het vleesalternatief op basis van een schimmel nu met twee nieuwe 'convenience producten'.

Allereerst is daar een gehakt-variant voor een snelle spaghetti. Hadden we daarvoor in het verleden naast een zakkie roerbakgroente ook nog een pakkie Tomato Frito nodig, nu niet meer! Dankzij Quorn Fijngehakt met Italiaanse tomatensaus (300 g € 2,89) winnen we zomaar een seconde of tien aan kostbare kooktijd. Wij zeggen: hiep, hiep hoera!

Omdat de mens natuurlijk ook weleens wat anders wil dan het eeuwige gehakt of de altijd maar weer opduikende roerbakstukjes, heeft Quorn bedacht dat er ook maar eens Roerbakreepjes gekruid (140 g, € 2,39) moeten komen. Ze hebben qua uiterlijk wel wat weg van de roerbak-reepjes van So Fine, die inmiddels herdoopt zijn tot tofu-stripes, maar die wel hun karakteristieke hondenvoergeur behouden hebben (maar dit terzijde).

Quorn beveelt de reepjes aan in een Mexicaanserig gerecht waarvoor je nodig hebt (voor 2 personen):  * 1 pakje Quorn Roerbakreepjes, gekruid (140 g) * 1 rode peper zonder zaadjes, fijngehakt * 2 tenen knoflook, fijngehakt * ½ eetlepel Mexicaanse kruiden * 1 eetlepel tomatenpuree * 2 eetlepels olie * 1 ui, grof gesnipperd * 1 rode paprika, in reepjes * 3 tomaten, in partjes * 1 blikje witte bonen (200 g) * 1 blikje maïskorrels (200 g) * 3 eetlepels verse koriander, fijngehakt * zout * versgemalen peper.

En daarmee ga je dan als volgt aan de slag: 1. Meng de fijngehakte peper met de knoflook, Mexicaanse kruiden, tomatenpuree en 1 eetlepel olie in een wijde kom. Schep de Quorn stukjes erdoor (wij hebben zo'n donkerbuin vermoeden dat ze hier Quorn roerbakreepjes bedoelen...) en laat dit 5 minuten staan. 2. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de Quorn stukjes (wederom dat donkerbuine vermoeden...) met marinade en de paprikareepjes erdoor en roerbak alles 3-4 minuten. 3. Spoel de witte bonen in een zeef af onder stromend water en laat ze goed uitlekken. Schep de witte bonen en maïs door de Quorn. Voeg 2-3 eetlepels water toe en warm het gerecht al omscheppend goed door. 4. Voeg zout en peper naar smaak toe en schep op het laatst de koriander erdoor. Lekker met een frisse groene salade en rijst.

Jan, oprichter van Vegatopia en terug van weggeweest, nu als gastredacteur. Fervent koffieliefhebber met als alter ego Mister Macchiato.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama