Open menu

Wij kijken niet snel op van vreemde culi-ideeën, maar gefrituurde cola-ballen... In de Verenigde Staten gaan ze echter als warme eh.. balletjes over de toonbank.

Gefrituurde Coke is een idee van Abel Gonzales, een 36-jarige IT-er uit Dallas. Hij probeerde vijftien varianten uit voordat ie eindelijk een goed recept te pakken had.

Het gaat om een beslag gemaakt van Coca Cola-siroop, aardbeiensiroop en een paar hele aardbeien. Daar worden balletjes ter grootte van een pingpongbal van gemaakt en die worden vervolgens gefrituurd.

De ballen worden geserveerd in een beker met Coca Cola-siroop, slagroom, kaneelsuiker en een kers.

IT-er/snackontwikkelaar Gonzales stond met twee stands op een grote beurs in Texas en verkocht er in drie weken tijd ruim 35.000.

Hoeveel calorieën de nieuwe snack bevat, weet niemand, maar dat het er veel zijn is wel duidelijk. Gonzaless werkt ondertussen aan een nieuwe variant met Cola Light.

Jan, oprichter van Vegatopia en terug van weggeweest, nu als gastredacteur. Fervent koffieliefhebber met als alter ego Mister Macchiato.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama