Albert Heijn vindt dat het mooi genoeg is geweest: de prijzenoorlog is voorbij, zo laat directeur Dick Boer in NRC-Handelsblad weten. Er zijn genoeg klanten en omzet teruggewonnen met de prijsverlagingen in de afgelopen drie jaar en het supermarktbedrijf gaat zich nu richten op de uitbreiding van het assortiment en de introductie van 'zelfscanning', zodat de klant zonder tussenkomst van een caissière kan afrekenen.

 

 

Albert Heijn vindt dat het mooi genoeg is geweest: de prijzenoorlog is voorbij, zo laat directeur Dick Boer in NRC-Handelsblad weten. Er zijn genoeg klanten en omzet teruggewonnen met de prijsverlagingen in de afgelopen drie jaar.

Pindakaas van Calvé werd 33% goedkoper, voor toiletpapier van het AH-huismerk betalen we 24% minder dan drie jaar terug en Heinz sandwichspread zakte 14 procent in prijs. Het zijn zomaar drie van de vele honderden producten die Albert Heijn de afgelopen jaren goedkoper maakte. Andere supers konden niet anders dan meegaan in de prijzenduikvlucht, met als gevolg dat we nu gemiddeld 8,2% minder kwijt zijn aan onze dagelijkse boodschappen. En dat konden heel wat mensen goed gebruiken doordat ze er in de afgelopen tijd financieel gezien op achteruitgingen.

Of het nu uit is met de pret en we straks weer aanzienlijk meer kunnen gaan betalen voor onze boodschappen, valt moeilijk te voorspellen. Albert Heijn geeft aan z'n huidige prijspositie in de markt te willen handhaven, wat betekent dat ze ten opzichte van de concurrentie niet duurder willen worden. Maar goedkoper hoeft natuurlijk ook niet.

Albert Heijn gaat zich de komende jaren richten op het uitbreiden van het assortiment. Het is de bedoeling dat de grote supers er 1500 tot 2000 artikelen bij krijgen. Wat er precies geïntroduceerd gaat worden, wil de supermarktketen niet zeggen, alleen dat het om "onderscheidende producten" gaat die niet bij de concurrent in de schappen liggen.

Verder wordt er vanaf eind dit jaar gewerkt aan de introductie van 'zelfscanning'. Klanten kunnen dan zonder tussenkomst van de caissière afrekenen, wat de rijen aan de kassa's zal verkorten en wat de winst van Albert Heijn ten goede komt omdat er dan minder aan personeelskosten wordt uitgegeven.

Jan, oprichter van Vegatopia en terug van weggeweest, nu als gastredacteur. Fervent koffieliefhebber met als alter ego Mister Macchiato.

Vind op Vegatopia

Vaak gelezen

Vier nieuwe Vegatopia kerstmenu's
Sinterklaas heeft het land verlaten en dus is het tijd voor de Vegatopia kerstspecial....
Oktober 2019: peperdure spaghetti, een menukaart voor vrouwen, en rietjes van pasta
Toeristen in Italië betaalden honderden euro's voor een bord spaghetti. Een menukaart voor...
November 2019: vegaburgerrechten, patat voor de Chinezen en een kletskassa
In Mississippi mogen vegaburgers weer vegaburgers heten. In Finland worden vleesvervangers van...
December 2019: vegaburgers, vegalunch en virtual reality
Een vegaburger mag in Nederland gewoon weer 'burger' heten. De Impossible Whopper krijgt tegenstand...
Januari 2020: plantaardig fastfood, de week van het konijn en pizza in de schoolpauze
Vleesvervangers zijn van alle tijden, maar nog nooit zo populair als nu. Of veganisten nu blij...

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

horecarama

vegatopia maxaro keukens