Open menu

Voor kookadvies kloppen we graag aan bij onze moeders, zo blijkt uit onderzoek dat Blue Band heeft laten verrichten. Eén op de drie mensen belt mams als de groenten te gaar of de aardappels aangebrand zijn.

Hoe maakte ze nou ook alweer haar fameuze appeltaart? Hoe kreeg ze d’r pannen weer schoon als de aardappels waren aangebrand? En had ze niet nog een geweldig recept voor schorseneren liggen? La Mama speelt niet alleen in de Italiaanse keuken een grote rol, maar ook in de Nederlandse: een op de drie klopt voor kookadvies bij zijn of haar moeder aan. En bij koks met de meeste ervaring roept zelfs de helft geregeld de hulp van mams in.

Dat weten we allemaal dankzij margarinefabrikant Blue Band, die de kookgewoonten van 750 Nederlanders onder de loep nam ter gelegenheid van het verschijnen van een nieuw kookboek. Zo zijn we er ook achter dat veel Nederlanders een heimelijk verlangen hebben naar de keuken van de jaren vijftig met draadjesvlees, stamppot en zelfgemaakte appelmoes.

De meeste kokers gebruiken een kookboek als ze informatie zoeken over gerechten, zo ontdekte Blue Band. Internet is voor 18 procent de belangrijkste bron. Bij mannen blijkt internet al wat populairder: 28 procent gooit wat zoekwoorden in Google, 32 procent grijpt naar een kookboek.

Jan, oprichter van Vegatopia en terug van weggeweest, nu als gastredacteur. Fervent koffieliefhebber met als alter ego Mister Macchiato.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama