Open menu

De Belgische supermarktketen Colruyt gaat het in Nederland proberen met z'n biologische supermarkt Bio-Planet. Volgend voorjaar gaat de eerste Nederlandse vestiging open in Eindhoven en het is de bedoeling dat er daarna nog meer Nederlandse Bio-Planets komen. En dat biedt kans op een bescheiden prijzenoorlogje in de biologische sector.

Colruyt hoopt te kunnen profiteren van een verdere groei van de markt voor biologische producten in Nederland. Op dit moment besteden we hier nog geen 2% van ons budget voor voedingsmiddelen aan EKO-producten, terwijl dat in landen als Duitsland en Oostenrijk al richting die 8% gaat. De verwachte groei is tot nu toe uitgebleven ondanks dure overheidscampagnes als 'Biologisch, eigenlijk heel logisch'.

Colruyt-directeur Luc Rogge heeft zich terdege voorbereid op de expansie noordwaarts en geconstateerd dat er hier een gat in de markt te vinden is: "Ik denk dat wij met Bio-Planet in Nederland de eerste zullen zijn die een volledig supermarktassortiment aanbieden. Wij bieden alles, van bier tot bloemen." Hij is van plan  om op prijs te gaan concurreren met zaken als de Natuurwinkel en Ekoplaza en verwacht dat zij daardoor genoodzaakt worden om hun prijzen te laten zakken.

Jan, oprichter van Vegatopia en terug van weggeweest, nu als gastredacteur. Fervent koffieliefhebber met als alter ego Mister Macchiato.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama