Open menu

Nederlanders vinden fruit te duur en daarom koopt 70% het geregeld niet, zo meldt de vergelijkingssite vergelijk.nl. Uit onderzoek onder duizend consumenten blijkt ook dat nogal wat Nederlanders een andere oplossing hebben bedacht om de hoge prijzen te omzeilen: na het afwegen en plakken van een prijssticker snel nog wat extra fruit in het zakje doen.

Uit onderzoek van vergelijk.nl zou blijken dat in Nederland zo'n 200.000 huishoudens zijn waar men het heel normaal vindt om in de supermarkt fruit te wegen, een sticker erop te plakken en dan snel nog wat extra fruit in het zakje te doen.

Of de cijfers de werkelijke omvang van de fruitdiefstal weergeven, is maar zeer de vraag. Bekend is dat dergelijke onderzoeken via internet zelden betrouwbare gegevens opleveren. Dat er flink wat achterover gedrukt wordt, is echter een feit. In veel supermarkten in de Randstad wordt daarom fruit bij de kassa nog eens nagewogen.

Jan, oprichter van Vegatopia en terug van weggeweest, nu als gastredacteur. Fervent koffieliefhebber met als alter ego Mister Macchiato.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama