Open menu

Terwijl we de Albert Heijn binnenhollen en naar de groenteafdeling stormen om daar een biologische komkommer in ons mandje te gooien, denken we ineens: ach nee, hebben we eigenlijk helemaal geen tijd voor, we eten die vegetarische couscous wel gewoon hier. En dus slaan we bij de kaasafdeling rechtsaf, om een plekje te zoeken in AH To Eat, het restaurant dat de supermarkt hier onlangs geopend heeft. Zo gaat dat binnenkort, denkt men bij Food Service Instituut Nederland.

Gaan we binnenkort ons eten niet alleen kopen bij de supermarkt, maar het ter plekke ook eten? Jan-Willem Grievink, directeur van Foodservice Instituut Nederland, gelooft er heilig in. In de VS heeft natuurvoedingssuper Whole Foods Market al veel succes met de verkoop van dagverse maaltijden en ook in Engeland, Spanje en Frankrijk zijn er al enkele supermarkten waar ter plekke gegeten kan worden.

Grievink voorziet dat wij in West-Europa binnen nu en tien jaar net zoveel buitenshuis gaan eten als men in de Verenigde Staten doet. Van elke dollar die Amerikanen uitgeven aan eten, besteden ze 51 cent aan eten buiten de deur. Bij ons ligt dat nu rond de 30 cent.

Jan, oprichter van Vegatopia en terug van weggeweest, nu als gastredacteur. Fervent koffieliefhebber met als alter ego Mister Macchiato.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama