Open menu

De prijs van biologische producten moet omlaag vindt GroenLinks. Belastingmaatregelen moeten er voor zorgen dat de consumptie jaarlijks met 20% toeneemt. Dat staat in het concept-verkiezingsprogramma van de partij.

De prijs van biologische producten moet omlaag vindt GroenLinks. Belastingmaatregelen moeten er voor zorgen dat de consumptie jaarlijks met 20% toeneemt. Dat staat in het Concept-verkiezingsprogramma van de partij.

GroenLinks wil dat biologisch de norm wordt en dat het aandeel van de biologische landbouw in 2020 is gegroeid naar 25% (het is nu nog maar 1,4%). Ook moet in dat jaar de bio-industrie beëindigd zijn.

In school- en bedrijfskantines, bejaardentehuizen en ziekenhuizen moeten verse en gezonde maaltijden verkrijgbaar zijn. Om daarvoor meer aandacht te krijgen, roept de partij om 'een Nederlandse Jamie Oliver'. Het plan is om jaarlijks een 'Kok van het Goede Leven' te benoemen die Nederlanders vertelt over de lekkere en gezonde keuken. Pierre Wind zou die rol kunnen vervullen, zo suggereren de opstellers van het concept-verkiezingsprogramma.

De leden van GroenLinks spreken zich op 1 oktober uit over het verkiezingsprogramma.

 

 

Jan, oprichter van Vegatopia en terug van weggeweest, nu als gastredacteur. Fervent koffieliefhebber met als alter ego Mister Macchiato.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama