Open menu

TV-kok Jamie Oliver is in Groot-Brittannië uitgeroepen tot de invloedrijkste kok van het land door de lezers van het kookblad BBC Good Food.

Een zuurpruim zou zeggen dat het geen wonder is dat Jamie Oliver (31) is verkozen tot de invloedrijkste kok van het Verenigd Koninkrijk. Er is immers geen andere chef die zo vaak met zijn hoofd op tv, in de bladen en in reclame opduikt als hij.

En hoewel het allemaal waar is wat zuurpruimen hebben te melden, moet toch ook gezegd worden dat de uitverkiezing zeker niet onterecht is. De losse manier van koken die hij eind jaren 90 op tv introduceerde, was revolutionair en inspireerde veel mensen. Bovendien is Oliver te prijzen voor zijn maatschappelijke betrokkenheid: hij voert de laatste jaren campagne voor gezondere maaltijden op school en geeft kansarme jongeren uitzicht op een baan in zijn keten van Fifteen-restaurants.

In de verkiezing van de invloedrijkste kok van groot-Britannië finishte Jamie Oliver voor Delia Smith (bekend van de reeks 'Keukengeheimen'-boeken) en de bij ons onbekende Egon Ronay, schrijver van culinaire gidsen. TV-kok Gordon Ramsay moest het doen met de vierde plaats.

Jan, oprichter van Vegatopia en terug van weggeweest, nu als gastredacteur. Fervent koffieliefhebber met als alter ego Mister Macchiato.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama