Open menu

Het is weer zomer, het is weer warm, het is komkommertijd en dus... hoogste tijd om het publiek schrik aan te jagen met bacteriemonsters die klaar staan om ons eten te bederven en onze tere maagjes van streek te maken.

Ons nieuws van de dag: het Voedingscentrum heeft ontdekt dat wij in de keuken grote viespeuken zijn. Want, wat blijkt? Niet alleen gebruiken wij het vaatdoekje voor het afnemen van het aanrecht, wij maken er de wc-bril mee schoon en vegen er – godbetert! – zelfs hondensnuiten mee af!

En het zijn heus niet alleen de lageropgeleiden die zich tot dergelijk gedrag laten vereleiden. Integendeel! Met name academici bezondigen zich aan het multifunctionele gebruik van de vaatdoek.

Een en ander kan natuurlijk niet zonder gevolgen blijven. Bacteriën! Ziektekiemen! Virussen! Ze nestelen zich in onze doekjes en vermenigvuldigen zich in moordend tempo.

Vandaar dat het Voedingscentrum een Campagne is begonnen om ons er toe aan te zetten om elke dag een schoon vaatdoekje te pakken en het gebruikte vaatdoekje te wassen op ten minste 60 graden.

Voor wie het wil wordt er een gratis informatiepakket beschikbaar gesteld met daarin: De Bacteriewijzer, de leaflet Wijzer tegen bacteriën en twee vaatdoeken met als opdruk: I ♥ 60°C – Was me heet. Elke dag weer!

Jan, oprichter van Vegatopia en terug van weggeweest, nu als gastredacteur. Fervent koffieliefhebber met als alter ego Mister Macchiato.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama