Open menu

Nieuw op de Nederlandse markt: een kruising van broccoli en Chinese kool die de wonderlijke naam bimi gekregen heeft. De groente- en fruithandel heeft hoge verwachtingen van het product omdat het nogal gezond zou zijn.

Bimi heeft qua uiterlijk veel weg van broccoli, maar het is langwerpiger en smaakt ook anders: milder en zoeter en een beetje peperig. De groente- en fruithandel heeft hoge verwachtingen van bimi en bejubelt het product als "een supergroente" omdat het nogal wat stoffen bevat die goed zijn voor de gezondheid: zo zit er meer zink, foliumzuur, anti-oxidanten, glucose en vitamine C in dan in asperges, broccoli, boerenkool en spinazie.

Je kunt bimi wokken, in de stoomkoker bereiden of 'm blancheren in licht gezouten water. Alles het liefst kort zodat de groente lekker knapperig blijft. Rauw verwerken in salades kan trouwens ook heel goed.

De nieuwe groente wordt op dit moment exclusief verkocht bij de groenteman. Supermarkten hebben 'm nog niet.

De groente is weliswaar nieuw in Nederland, maar Engeland kent 'm al wat langer: daar wordt ie tenderstem broccoli genoemd.

UPDATE 29/9:
De nieuwe groente wordt vanaf nu ook in de supermarkt verkocht. Plus heeft 'm als eerste. Later volgen ook Albert Heijn, Boni, MCD en hoogstwaarschijnlijk C1000

Jan, oprichter van Vegatopia en terug van weggeweest, nu als gastredacteur. Fervent koffieliefhebber met als alter ego Mister Macchiato.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama