Open menu

Smelt je Raketje altijd waar je bij staat? Niet lang meer, want voedingsmiddelenconcern Unilever is bezig met de ontwikkeling van een smeltvertrager voor consumptie-ijs.

Wij dachten dat de evolutie wel voltooid was na de introductie van elektrische tandenborstels en ringtones van Marco Borsato, maar nee, we hadden buiten Unilever gerekend. Het voedingsmiddelenconcern werkt namelijk in het diepste geheim aan het oplossen van een ongemak dat de mensheid nu al eeuwen teistert: het smelten van onze ijsjes voordat we ze opgelebberd hebben!

"Vooral waterijsjes hopen we minder gevoelig te maken voor temperatuurschommelingen," aldus een Unilever-woordvoerder in de Telegraaf.

Wat er in de smeltvertrager van Unilever zit, moet geheim blijven, maar inmiddels is al uitgelekt dat o.a. het bindmiddel pectine wordt gebruikt.

Misschien ook een aardig ideetje om het smelten van de poolkappen tegen te gaan?

Jan, oprichter van Vegatopia en terug van weggeweest, nu als gastredacteur. Fervent koffieliefhebber met als alter ego Mister Macchiato.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama