Open menu

Als producenten kreten als 'Light' en '0 % vet' op de verpakkingen van hun etenswaren en drank willen zetten, moeten ze daar degelijk wetenschappelijk bewijs voor kunnen overleggen, zo vindt de Europese Unie.

Er komt een Europese Keuringsdienst die dit soort kwesties gaat controleren. Ook moet er een einde komen aan claims over gezonde aspecten van een product als het ook ongezonde aspecten heeft. Een yoghurt aanprijzen met de kreet '0 % vet' moet niet mogen als dat product ondertussen wel ladingen suiker bevat, zo stelt de Europese Unie.

Nederlandse fabrikanten zijn er niet blij mee. "Nederland heeft zelf al regels die goed werken,"zegt directeur Philp den Ouden van de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie. "Met die Europese regels wordt het alleen maar ingewikkelder. Ik vrees dat het nieuw onderzoek naar gezondere voeding afremt."

Jan, oprichter van Vegatopia en terug van weggeweest, nu als gastredacteur. Fervent koffieliefhebber met als alter ego Mister Macchiato.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama