Ha, Albert Heijn gaat de snobs onder ons bedienen met maaltijden van topkoks als Jonnie Boer en Lucas Rive! En niks geen kant-en-klare meuk in magnetronbakjes dit keer, maar losse, met zorg gekozen, verse ingrediënten. Er is echter wel een maar. Of eigenlijk zijn er zes maren.

Klinkt goed, dachten wij. AH Excellent. Daarmee gaan wij het meisje thuis eens danig verrassen. Moet 15 eurootjes kosten? Geen geld! Dat hoesten wij daarvoor met liefde op.

Helaas 1: het blijkt hier te gaan om een test in zo'n dertig AH-filialen en onze buurt-Appie is daarvoor niet uitverkoren. Gelukkig doet de nieuwste testwinkel van de grootgrutter in Oegstgeest wel mee. Het kost ons even een paar uur extra treinen en bussen, maar alla, wie topkokje wil spelen, moet daarvoor wat over hebben.

Met de plattegrond van Oegstgeest al in de knuistjes, besluiten we nog even de AH-site te raadplegen om een idee te krijgen van al het culinairs waaruit wij straks kunnen kiezen. Hmm... helaas 2: Johnnie Boer heeft voor Albert Heijn iets met de rug van een lammetje gemaakt. Exit Jonnie Boer.

Ron Blaauw dan? Toch ook geen kleintje in culiland en in zijn restaurant altijd bereid om iets spectaculair vegetarisch te maken. Helaas 3: kalfsoester en kalfjus. Getjekkes.

Moeten we het dan van Marc van Gulick hebben (van een sterrentent in Beetsterzwaag)? Nee dus. Helaas 4: ribeye met spekjes en snijbonen.

Lucas Rive komt, helaas 5, met tamme eendenborst. En ook Sergio Herman, de jonge sterrenkok van Oud Sluis, heeft niks van onze gading: een Schots zalmhaasje. Helaas 6.


Gedesillussioneerd vouwen wij de kaart van Oegstgeest weer op. Wat maakt Albert Heijn ons nou? Zijn wij vegetariërs en vleesminderaars geen interessante doelgroep of wat? Hebben we soms niet genoeg geld in het laatje gebracht met alle Tivall-burgers en vega-kazen die we daar gekocht hebben? We gaan eens bij een voorlichter om opheldering vragen. De dienstdoende in- en externe communicatiemedewerker blijkt Els van Dijk te heten.

Hallo Els, wat is dat nou? Helemaal niks vegetarisch in die topkoks-lijn!
"Voor dit nieuwe concept hebben we niet gekozen voor een vegetarische variant, aangezien vlees en vis voor de meeste klanten een essentieel onderdeel is van een culinair gerecht."

Eh... Pardon!?
"Voor dit nieuwe concept hebben we niet gekozen voor een vegetarische variant, aangezien vlees en vis voor de meeste klanten een essentieel onderdeel is van een culinair gerecht."

Ja, we verstaan het wel, we begrijpen er alleen niks van. Wij zijn weliswaar niet 'de meeste klanten', maar wij zijn wel 'een heleboel klanten' en wij weten dat zo'n Jonnie Boer ook duizelingwekkend culinair verantwoorde vegetarische gerechten maakt. Kortom: wij willen iets vegetarisch van onze Appie!
"Albert Heijn is de supermarkt met de meeste keuze in vegetarische producten..."

Dat kan wel wezen, maar u laat ons nu mooi in de kou staan. Komt er een uitbreiding van de topkok-lijn met vegetarische producten?
"Wie weet in de toekomst."

Nou, dat wordt een mooie kop boven ons artikel: Albert Heijn komt 'wie weet in de toekomst' met vegetarische sterrenmaaltijden...

Jan, oprichter van Vegatopia en terug van weggeweest, nu als gastredacteur. Fervent koffieliefhebber met als alter ego Mister Macchiato.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Vaak gelezen

Culinair kolonialisme
Alison Roman maakte enige jaren geleden #TheStew, een stoofpotje van kikkererwten, kokosmelk,...
Het vegetarische windei onder de vleesvervangers
Je kan weer stemmen voor het Gouden Windei, de jaarlijkse verkiezing van de organisatie Foodwatch...
Een vegetarisch culinair reisprogramma
Toen ik Stanley Tucci zich op BBC 2 te goed zag doen aan met kruiden gevulde pansotti met...
Plantaardige paradoxen in 2022 en 2023
Een mederedacteur die in de voedingsindustrie werkt, werd uitgenodigd voor een kerstlunch van het...

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

dekbeddiscounter