Chocolade festival zutphen bonbonsZondag 18 september wordt in de Achterhoekse stad Zutphen voor de negende keer het Chocoladefestival georganiseerd. Net als voorgaande jaren wordt er weer een recordpoging ondernomen: ditmaal probeert bonbonmaker Janson het Guinness Book of Records te halen met het langste chocolade-mozaiek ter wereld. Wie raadt hoeveel 'stenen' Janson zal leggen, wint een Chocowens met ons logo!

Het festival wordt om 12.15 uur geopend door de burgermeester van Zutphen en duurt tot 17.00 uur. De vele activiteiten zijn verdeeld over de hele stad, want er is veel meer te doen dan je ongans eten aan chocolade in vaste en vloeibare (fondue en bier) vorm.

Tussen alle bonbons en chocoladerepen wordt er namelijk ook poezië gereclameerd (over chocolade), kindertheater gemaakt (over chocolade) en mode vertoond (van chocolade en in chocoladekleuren). Daarnaast is er live muziek, een wijnproeverij en zijn er levende standbeelden te bewonderen (zouden ze ook zo stil blijven staan als er heerlijke bonbons voor hun neus staan uitgestald...?). Kijk voor het volledige programma op de site van het Chocoladefestival.

Winactie

Chocolade festival zutphen bonbonsIn samenwerking met het festival organiseren we een prijsvraag. Het zal geen verrassing zijn wat je met het juiste antwoord kunt winnen: chocolade ja! Maar wel een flink stuk met óns logo er op, ter beschikking gesteld door Chocowens. Geef het goede (of meest in de buurt komende) antwoord op deze vraag (tip: kijk eens hier):

Hoeveel chocolade 'stenen' zal bonbonnier Huub Janson leggen tijdens de recordpoging van langste chocolade-mozaiek ter wereld op zondag 18 september 2011?

Stuur je antwoord in naar   o.v.v. Chocolade. Je emailadres zullen we natuurlijk niet voor reclamedoeleinden gebruiken of aan derden geven. Als je hebt gewonnen, nemen we contact met je op voor je adresgegevens.

 

Chocoladerecepten

En nu heb je natuurlijk zin in chocolade. Je hoeft geen week te wachten tot het chocoladefestival; ook dit weekend kun je al je tandglazuur op de proef stellen met de volgende recepten:

 

Machteld, forummoderator & culiredactie, verslaafd aan Tony Chocolonely's chocolade met karamel en zeezout

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

horecarama

vegatopia maxaro keukens