Vegetariërs eten geen vlees en ook geen vis. Echter, vette vis is een belangrijke bron voor omega 3 vetzuren. Nu is er een 100% plantaardig alternatief! Profiteer via Vegatopia van 10% korting.

alt

Als vegetariër leef je bewust en eet je bewust. Je hebt medeleven met dieren en houdt rekening met Moeder Natuur. Voor vegetariërs geldt dat ze naast vlees ook geen vis eten. Dit is natuurlijk erg goed nieuws voor de visstand maar zo wordt er niet geprofiteerd van de gezondheidsvoordelen van vis.

Met name de vette vissoorten staan bekend om hun positieve bijdrage aan lichaam en geest. Het zijn de omega 3 visvetzuren die de vis zo gezond maken.

Omega 3

Er zijn verschillende soorten omega 3 waarvan DHA, EPA en ALA de bekendste zijn. In ons lichaam wordt ALA omgezet naar DHA, maar de omzetting verloopt niet efficiënt, het lichaam kan maar ongeveer 5% van de ALA omzetten naar DHA. Vooral het vetzuur DHA komt nu juist bij mensen in grote hoeveelheid voor. Het zit bijvoorbeeld in de hersenen, ogen en het hart. Juist DHA is dus erg belangrijk. Het heeft onder andere een gunstige invloed op hart en bloedvaten, geheugen, concentratie, gewrichten, spieren en de weerstand.

altDit zal de reden zijn waarom de Nederlandse Gezondheidsraad adviseert om minstens twee keer per week vis op het menu te zetten, waarvan zeker één keer vette vis. Maar hoe krijg je als vegetariër voldoende omega 3 visvetzuren binnen zonder vis te eten? Om antwoord te geven op deze vraag dient eerst een misverstand uit de wereld geholpen te worden. De vette vis - die gezien wordt als een belangrijke bron voor omega 3 - maakt deze vetzuren niet zelf aan. Het zijn de algen in hun voedselketen die de vissen rijk aan omega 3 maken. Algen zijn namelijk zeer rijk aan DHA en 100% plantaardig!

Plantaardige omega 3 capsules

Speciaal voor vegetariërs is er Flinndal Omega-3 Plantaardig. De kleine capsules bevatten maar liefst 200 mg DHA, gewonnen uit algen. De algen worden speciaal gekweekt in Canada, in daarvoor bestemde “fermentoren”. Dit is een omgeving waarin micro-organismen onder gecontroleerde omstandigheden worden gekweekt. Er wordt bijvoorbeeld gelet op temperatuur, zuurgraad en toevoer van goede voedingsstoffen, voor zuivere algen. Vervolgens wordt uit deze algen het DHA-rijke olie-extract onttrokken. Een duurzaam en zeer goed alternatief voor omega 3 vetzuren uit vette vis!

Aanbieding

Denk jij extra omega 3 te kunnen gebruiken en wil je dit op een diervriendelijke, duurzame manier doen? Profiteer nu via Vegatopia van 10% korting op Flinndal Omega-3 Plantaardig. Maak in de winkelwagen gebruik van de actiecode: DHA. Deze code is geldig tot 30 april 2012.

 

alt


Dit is een door Flinndal gesponsord artikel.
Meer weten over adverteren op Vegatopia? Kijk dan hier.

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

horecarama

vegatopia maxaro keukens