veneta thbEen belangrijk onderdeel wanneer je gaat verhuizen is het inrichten van de keuken. Ben jij op zoek naar inspiratie en tips? Wij geven je 6 tips om jouw droomkeuken te creëren!

Stap 1: Moodboard

Vooraf is het natuurlijk belangrijk dat je goed nadenkt over mogelijke kleuren en de precieze indeling. Je kunt een moodboard maken waarin je ideeën verzamelt zodat je uiteindelijk gemakkelijker een besluit kunt nemen. Ga op zoek naar inspiratie via internet of in woonmagazines.

Stap 2: Eén geheel

Combineer de keuken met de eettafel, zorg ervoor dat deze dicht bij elkaar in de buurt te vinden zijn en de kleuren in elkaar overlopen. Zo zorg je zeker weten voor een erg gaaf ogend geheel!

Stap 3: Bespaar ruimte

In een kleine keuken kan het voorkomen dat je lades tekort komt om alle voorraden op te slaan. Maak daarom gebruik van de muren: een rekje om het keukengerei aan te hangen is ideaal. Een andere manier om ruimte te besparen is een slim opbergsysteem. De binnenkant van een keukenkastje wordt dusdanig ingericht dat elke beschikbare centimeter efficiënt wordt gebruikt. In een hoek is het een idee om een draaicarroussel te plaatsen. Dit plateau kan in- en uitgetrokken worden waardoor je veel ruimte bespaart.

Stap 4: Inbouwen

Kom je nog steeds ruimte tekort? Vergeet niet dat het ook mogelijk is apparaten in te bouwen. Een koffiezetapparaat kan veel ruimte innemen op het aanrecht, terwijl wanneer je deze inbouwt je de ruimte kunt gebruiken voor andere dingen.

Stap 5: Creëer zones

Het is erg handig de keuken op te delen in 5 zones: de spoel- en afvalzone, de voorbereidingszone, kook- en bakzone, de voorraadzone en de opbergzone. Wanneer je de zones in deze volgorde achter elkaar plaatst zul je merken dat het erg praktisch werkt en bijdraagt aan een fijne kookomgeving.

Stap 6: Raamdecoratie

In de keuken mag raamdecoratie natuurlijk niet ontbreken, zo geef je de ruimte net dat stukje extra sfeer. Houten jaloezieen op maat zijn ideaal voor de keuken, zo bepaal je eenvoudig de mate van privacy en lichtinval en tijdens het koken kun je de lamellen omhoog trekken zodat ze niet smerig worden!

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

veneta

Dit is een door Veneta gesponsord artikel. Meer weten over adverteren op Vegatopia? Kijk dan hier.

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

kerstpakkettenidee

horecarama

vegatopia maxaro keukens