inhuis plaza thbHet is tijd voor verandering, het is tijd om meer gezelligheid in de woonkamer te creëren. Wanneer je jouw woonkamer binnenloopt wil je dat er een gevoel van warmte en rust over je heen valt, wil je op de bank ploffen om een serie te binge-watchen of wil je relaxed een gesprek voeren onder het genot van een lekker hapje en drankje. Breng gezelligheid in de woonkamer door te spelen met kleuren en het toevoegen van nieuwe meubels en raamdecoratie. Let’s cozy it up!

Het draait om de juiste kleur

Waarschijnlijk denkt je dat je klein moet beginnen en alleen een paar accessoires moet veranderen om meer gezelligheid te creëren, maar vaak bereik je dan niet het resultaat dat je eigenlijk voor ogen hebt. Begin groots en ga aan de slag met de kleuren op de muur. Hier valt vast en zeker een grote slag te slaan! Zijn de muren in jouw woonkamer veilig wit? Verf dan één of twee muren in een zachte tint om rust te creëren of verf deze juist in een tint als bruin of terracotta, waardoor je kamer direct in een warme oase veranderd.

Eyecatching bank   

Heb je de kleur voor de muur al in je hoofd? Dan is nu de bank aan de beurt. De bank is de plek waar alle binge-watching & borrels plaats vinden. Het is dus belangrijk dat de bank lekker zit én de eyecatcher van de woonkamer wordt. Stap in de auto naar de woonboulevard en ga op onderzoek uit. Bekijk alle kleuren die er mogelijk zijn (houd de kleur die op de muur komt in je achterhoofd), voel de verschillende stoftypen en test banken in alle soorten en maten. Kies jij voor een warme tint op de muur? Geef de woonkamer dan weer een zachte uitstraling door voor een mooie velvet of corduroy stof te kiezen. Krijgt jouw muur een zachte kleur? Durf dan juist te spelen met kleuren en stel jouw bank samen in een sprekende kleur!

Daglicht doet wonderen

Er maakt maar weinig zoveel verschil als daglicht. Wanneer de verkeerde raamdecoratie voor de ramen hangt, loop je een hoop daglicht & sfeer mis. Terwijl dit dé key tot gezelligheid is.

Met houten jaloezieen en shutters bepaal je door middel van het bedienen van de lamellen eenvoudig hoeveel daglicht er naar binnen valt. De look van houten lamellen, ook wel bekend als houten jaloezieën, zijn jou vast niet onbekend. Wanneer je deze in een standaard maat koopt, valt de jaloezie vaak te groot uit en krijgt de raamdecoratie een rommelige uitstraling. Stel houten jaloezieën op maat samen, zodat ze naadloos aansluiten op het raam! Zo zorgen houten lamellen voor een warme sfeer en passen ze in ieder interieur. Wil jij dat jouw raamdecoratie nog meer luxe uitstraalt? Kies dan voor prachtige shutters op maat gemaakt. Shutters zijn praktisch en een ware lust voor het oog! Wist jij dat shutters zelfs isolerend werken en de waarde van jouw woning verhogen? Win-win!

Spelen met de aankleding

You are getting there! Je hebt nagedacht over drie grote veranderingen voor meer gezelligheid; een nieuwe kleur op de muur, een opvallende & comfy bank en hoe je meer daglicht krijgt dankzij de juiste raamdecoratie. Nu is het tijd voor de final-touch: speel en varieer met de aankleding van je woonkamer!

Breng een bezoek aan een tweedehandswinkel voor een vintageparels, zoals een spiegel, drankenkar of bijzettafel en combineer je vintage aanwinsten met nieuwe accessoires, zoals kussens en lijsten met posters of foto’s. En last but not least, haal planten in huis en zorg wekelijks voor een mooi bos bloemen op tafel. Na deze make-over krijg jij gegarandeerd complimenten in overvloed van vrienden en familie!

raamdecoratie woonkamer

Dit is een door INHUIS Plaza gesponsord artikel. Meer weten over adverteren op Vegatopia? Kijk dan hier.

kerstpakkettenidee

koffiemetkarakter

horecarama

dekbeddiscounter