marimaris

Mari, gastredacteur, weet alles over groenten. Ze is kok, verbouwt al jaren haar eigen groente, schrijft kookboeken - o.a. de Groentebijbel, én is eigenaresse van le Jardin des Etoiles in de Picardie.

Proost graag met
Dat ligt er nogal aan wat je erbij eet, en met wie. Maar met een witte Bourgogne erbij loopt het meestal wel goed af.

Liever niet
Een tosti waar de ham vanaf gepeuterd is.

Niets liever
Hoeii, waar te beginnen: ovenschotels met een korstje, spinazie op wat voor manier dan ook, nieuwe aardappeltjes, asperges in de zomer, boerenkool in de winter, een bruine Hartog (bakker in Amsterdam) boterham met extra belegen kaas, roti met boontjes, alles dat echt is en met liefde gemaakt.

Favoriete eetplek
Da’s een lastige, om niet alleen maar Amsterdamse restaurants op te noemen (en ik kom áls ik in Nederland uit eten ga bijna nergens anders) kan ik beter zeggen; het terras in mijn eigen tuin, of binnen bij de brandende haard als het winter is.

Eetzonde
Volgens mij is het geen zonde, maar om een of andere reden worden ze onder zondig voedsel geschaard; een krokante pizza met goed en vers beleg.

Ergernis
Liefdeloos voorgefabriceerd eten dat op de kaart staats als iets ambachtelijks en lokaals.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

dekbeddiscounter