Open menu

dr oetker pizza gespot

Dit keer spotten we een vegan groentepizza!

Wat? De Ristorante Rossa Vegan groentepizza van Dr. Oetker.

Is dat? Dr. Oetker vond het hoog tijd voor een vegan pizza, staat op de aankondiging die ik erbij kreeg. En - alsof ik dat zou denken - "het is zéker geen geitenwollensokkenpizza". Om deze uitspraak kracht bij te zetten hebben ze er een setje hippe sokken bij gedaan met stukken pizza erop. Volgens mij is het idee dat vegetarisch of vegan in welke zin dan ook met geitenwollen sokken te maken zou hebben enorm achterhaald, maar dat terzijde.

De pizza heeft als basis een tomatensaus met olijfolie en oregano en is belegd met gegrilde courgette, paprika, aubergine en gemarineerde tomaten. Hij moet 11 tot 13 minuten de oven in op 200 graden. Eenmaal uit de oven ziet de pizza er goed uit, veel tomatensaus en groenten, en her en der liggen toefjes pesto. Het valt me wel meteen op dat er geen kaas op zit. De rode saus knalt eruit. En dat proef je ook bij deze pizza. De saus is heel kruidig, je proeft de oregano duidelijk. Doordat deze smaak best sterk is, mis je de kaas niet. De mix van groenten en pesto passen er goed bij. Om de proef op de som te nemen vraag ik mijn zoon ook om te proeven (hij is 12 jaar en houdt erg van pizza’s). Hij ziet meteen dat de pizza zonder kaas is, maar ondanks dat vond hij de pizza wel lekker

Kortom het is een lekkere vegan pizza, maar toch vind ik een groentepizza met kaas nóg lekkerder. Misschien is het een idee om eens een vegetarische pizza te maken met een vleesvervanger, want groentepizza’s bestaan al een tijdje en dat is eigenlijk wat deze pizza is. 

Kost 't? De pizza is te koop vanaf €2,75

Waar gespot? Ik kreeg de pizza toegestuurd, maar je kunt hem kopen bij verschillende supermarkten, onder andere de Albert Heijn.

dr oetker pizza geitenwollensok

Ook iets leuks gespot?

Voor de rubriek 'Gespot' zijn we op zoek naar gekke, grappige of gewoon erg lekkere (vegetarische) producten die je bent tegengekomen. Fotografeer het product, vermeld waar je 't hebt gevonden, wat het kostte en waardeer het met 1 (heel slecht) tot 5 sterren (uitzonderlijk goed). Stuur je inzending naar

Monique, gastredacteur, werkt in de media en is moeder van twee pubers. Kookt graag simpele, gezonde maaltijden.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama