Open menu

kerst2023Na een bewogen jaar staat de kerstperiode voor de deur. Nog is niet duidelijk of we deze maand met relatief zacht en nat weer te maken krijgen, of ons juist mogen verhogen op koud en winters weer. Eigenlijk maakt dat niet eens zo heel veel uit, want december is de maand bij uitstek om de wereld even buiten te sluiten en het thuis gezellig te maken. En daarbij hoort natuurlijk ook lekker koken, bakken en eten. In de Vegatopia Kerstspecial vind je een gigantische lading inspiratie, met feestelijke recepten voor de feestdagen in december.

Kerstmenu's

Uiteraard hebben we weer twee spiksplinternieuwe kerstmenu's voor jullie gemaakt, die we traditioneel pas publiceren als Sinterklaas het land heeft verlaten. Tot die tijd kun je naar hartelust grasduinen in ons uitgebreide kerstmenu-archief met meer dan honderd thematische menu's uit meer dan twee decennia Vegatopia.

Naast de volledige menu's voor de kerstdagen kun je natuurlijk ook er natuurlijk ook gewoon losse gerechten uit pikken.

Bakken

Ook vind je in het archief een fijne verzameling winterse bakrecepten, zoals speculaasboterkoek, een amandelstaaf, een kerststol met kwark en kokosmakronen. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit sinterklaasbananenbrood? Dit recept van Sophie is absoluut de moeite waard.

sinterklaasbananenbrood

Lekker vegetarisch voor iedereen

Mocht je tijdens de kerstdagen bij familie of vrienden eten en bang zijn dat ze bijvoorbeeld gelatine of niet-vegetarische bouillon gebruiken: stuur ze voor de zekerheid alvast een link naar onze eerste hulp bij vegetariër, waarin we veelvoorkomende valkuilen én oplossingen bespreken.

Dit jaar vieren we Kerst vooral in kleine kring en thuis. Daarom is het des te fijner om lekker lang samen aan de eettafel te zitten. Gourmetten is met wat handige tips zeker ook voor vegetariërs een smakelijke en gezellige bezigheid. Daarnaast bevelen we pannenkoekgourmet met hartige pannenkoekjes in het bijzonder aan. Een kaasfondue is ook niet te versmaden, vinden wij. Sven heeft zelfs een volledig plantaardige onkaasfondue ontwikkeld.

pannenkoekgourmet aansteken

 Kortom: alle ingrediënten voor een smakelijke en gezellige decembermaand vind je hier. Veel plezier gewenst!

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Nieuw in de Restaurantgids

Tilburg - Focus Foodbar
zaterdag, 02 december 2023

 veelzijdig plantaardig eetcafé  - €€

Enschede - Earth Cafe & Market
zaterdag, 25 november 2023

 plantaardig en macrobiotisch - €€

Leuven - Bodhi
zaterdag, 18 november 2023

  plantaardig Aziatisch - €€

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama