kerstmenus 2020 thbDe decembermaand is nu echt voorbij, maar we blijven nog even nagenieten. Dit jaar vierden we Kerst noodgedwongen voornamelijk thuis en in kleine kring, en dat was gelukkig ook erg gezellig. Lekker koken en eten speelt nu wellicht een nog grotere rol dan in voorgaande jaren. In de Vegatopia Kerstspecial vind je een gigantische lading inspiratie voor thuiskokers, met drie nieuwe thematische kerstmenu's en een archief van meer dan honderd menu's. Daarnaast vind je hier volop bakinspiratie en voor wie wel graag lekker eet, maar niet per se hoeft te koken of te bakken, lekkere adresjes in Nederland en België van restaurants en cateraars waar je je feesteten kunt bestellen.

Kerstmenu's

Ook dit jaar hebben we weer drie frisse, sprankelende kerstmenu's:

Aardse smaken. Een uitgebreid menu waarvoor vier redacteuren de handen ineen hebben geslagen. De eerste vier gangen - mousse, salade, soep en gratin - zijn vrij licht, zodat je nog voldoende ruimte vrij hebt voor een onvervalste trifle.

Kekke granen. Een gemakkelijk winters menu in Frans-Nederlandse stijl, waarin in elke gang niet-alledaagse granen subtiel zijn verwerkt. Wat dacht je van boulettes van gierst met Taleggio en paprikadip, een Tarte Tatin met rogge, geroosterde wortels met hangop en pompoenparfait met amaranthcrumbe?

Het Franse kikkererwtenmenu. Dit volledig plantaardige menu is vrij van clichés. De kikkererwten worden verwerkt tot gebakken plakken, romige soep, 'gehakt'balletjes en chocolademousse. Een kleine ode aan de kikkererwt, maar ook aan Joke Boon en Karin Luiten.

aardse smaken thb kekke granen thb kikkererwtenmenu thb

Verdere inspiratie vind je in ons uitgebreide Kerstarchief met meer dan honderd thematische menu's uit twee decennia Vegatopia.

Bakken

Ook vind je in het archief een fijne verzameling winterse bakrecepten, zoals speculaasboterkoek, een amandelstaaf, een kerststol met kwark en kokosmakronen. Onlangs verscheen van Sophie een heerlijk recept voor sinterklaasbananenbrood. dat absoluut de moeite waard is.

sinterklaasbananenbrood

Bestellen, afhalen of laten bezorgen

Wil je liever niet uitgebreid kokkerellen, maar wel feestelijk en uitgebreid eten? Wij zijn op zoek gegaan naar aantrekkelijke restaurants en cateraars in Nederland en België waar je je feestelijke diner kunt bestellen - om af te halen of thuis te laten bezorgen.

Lekker vegetarisch voor iedereen

Mocht je tijdens de kerstdagen bij familie of vrienden eten en bang zijn dat ze bijvoorbeeld gelatine of niet-vegetarische bouillon gebruiken: stuur ze voor de zekerheid alvast een link naar onze eerste hulp bij vegetariër, waarin we veelvoorkomende valkuilen én oplossingen bespreken.

Dit jaar vieren we Kerst vooral in kleine kring en thuis. Daarom is het des te fijner om lekker lang samen aan de eettafel te zitten. Gourmetten is met wat handige tips zeker ook voor vegetariërs een smakelijke en gezellige bezigheid. Daarnaast bevelen we pannenkoekgourmet met hartige pannenkoekjes in het bijzonder aan. Een kaasfondue is ook niet te versmaden, vinden wij. Sven heeft zelfs een volledig plantaardige onkaasfondue ontwikkeld.

pannenkoekgourmet aansteken

 Kortom: alle ingrediënten voor een smakelijke en gezellige decembermaand vind je hier. Veel plezier gewenst!

Nieuw in de Restaurantgids

Leiden - Lab071
maandag 20 september 2021

Stoere groenten in de hoofdrol

Gent - Madonna
maandag 13 september 2021

 verfijnd groenterestaurant  

Eindhoven - Phood Kitchen
dinsdag 31 augustus 2021

dagvers en gezondheidsbevorderend        

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

Boodschappen.nl

dekbeddiscounter