restaurant kerstDe geweldige vegetarische kerstmenu's die onze topkoks voor deze Kerst bedachten, maken het verleidelijk om die dagen zelf in de keuken te staan. Maar wie op reis is of echt geen zin of tijd heeft om zelf te koken, kan in vele restaurants terecht, waarvan we er enkele met een aantrekkelijk vegetarisch aanbod op een rijtje hebben gezet, zonder volledigheidsdwang. In onze Restaurantgids vind je natuurlijk nog veel meer restaurants met een goede vegetarische kaart.

België

In België wordt Kerst traditioneel thuis gevierd en zo zorgen heel wat vegetarische eetzaken voor afhaalmogelijkheid, waarbij je wel tijdig dient te bestellen. Vele restaurants zijn gesloten omdat het zeer moeilijk is personeel te vinden in het kerstweekend.

Antwerpen

In Antwerpen kan je, mits je bestelt voor 19 december, afhalen bij Lara kookt voor U. Het onlangs vernieuwde en heropende Rosenobel met een, ter plekke te verorberen, aanlokkelijk vegetarisch buffet dat je per gewicht betaalt, is open op zondag 25 december vanaf 17.30 uur. Wild, in de Grote Pieter Potstraat, heeft een aanlokkelijk vegetarisch kerstmenu voor 40 euro per persoon op 24 december.

Gent

avalonIn de vegetarische hoofdstad van Vlaanderen, Gent, is er in Avalon een vegetarisch buffet op 24 december tussen 19 en 21 uur. Afhalen kan je er ook, als je bestelt voor 21 december.

Afhalen kan bij Dochters van de Jaegher en Moor & Moor.

Aalst

In Aalst is er een prachtig afhaalmenu voor 46 euro bij Qarfa, ten laatste te bestellen op 19 december.

Hasselt

In Hasselt kan je afhalen bij De Levensboom, als je bestelt voor 22 december en op 24 december je kerstmaaltijd ophaalt voor 13 uur. In De Preuverie valt er zowel af te halen als ter plekke te eten.

Brussel

In Brussel kan er worden afgehaald bij Tan, Slurps en Hummus Botanical Gastronomy (bestellen voor 17 december).

Met excuus aan de Belgische restaurants die we hier vergaten, we nodigen hen uit volgend jaar hun vegetarische kerstactiviteiten, liefst met bijpassende kerstmuziek of via als kerstman verklede ijlbode, aan ons mee te delen.

Nederland

Ook in Nederland vieren de meeste mensen thuis Kerst. Omdat de ouders van Ellen een horecabedrijf in het oosten van het land hadden en op Eerste Kerstdag ook wel eens vrij wilden zijn, is zij goed bekend met de restaurants in Twente. De koks hier hebben nog wel eens moeite met het concept 'vegetarische Kerst' en daarom is het ene restaurant vaak nog hilarischer dan het andere. Soms worden de vegetarische schnitzels nog opgeleukt met geitenkaas, maar daar houdt het meestal mee op.
Ellen heeft een paar Nederlandse restaurants uitgezocht met wat originelere kerstgerechten.

Nijmegen

Bij de Nieuwe Winkel krijg je een vegetarisch menu op hoog niveau. Vroeg reserveren is wel vereist, maar als je geluk hebt zou je ook zomaar onze nieuwe gastredactrice Sophie kunnen tegenkomen.

Den Haag

Veggies on Fire serveert een kerstmenu, maar is al volgeboekt. Je kan je nog wel op de wachtlijst laten zetten voor het geval een andere familie buikgriep krijgt.

Rotterdam

garedunordIn het hippe Gare du Nord kun je een vegan 5-gangen menu bestellen. Met of zonder wijnarrangement.

Amsterdam

Wow, bij de Culinaire Werkplaats is Kerst een eetbeleving. Hier rijden we graag eens heen.

Utrecht

Bij de Kleine Baron in Utrecht kun je als vegetariër ook lekker mee-eten!

Eindhoven

We zouden zo naar Eindhoven willen afzakken om het kerstdiner van Bij Albrecht te proberen. Je kan hier per gang zelfs nog kiezen tussen 2 gerechten.

Kampen

De Bottermarck in Kampen biedt ook een vegetarisch menu aan. Het vegetarische menu wordt op de avond samengesteld, dus het is nog wel een beetje spannend wat je krijgt.

Groningen

postwagenIn Groningen eet je bij de Postwagen. Het is helaas al volgeboekt, misschien volgend jaar?

Je ziet het, je hoeft als vegetariër heus niet alleen maar geitenkaas te eten met Kerst. Mis je een restaurant? Meld je dan alvast aan voor volgend jaar. Ellen en Karl komen graag voorproeven.

Te laat met reserveren en ga je dan toch zelf koken? Onze nieuwe vegetarische kerstmenu's vind je hier en ons zeer uitgebreide kerstarchief hier.

koffiemetkarakter

maxima kitchen equipment

kerstpakkettenidee

horecarama

Maxaro badkamers tegels

dekbeddiscounter