Ziet er erg feestelijk uit, zo'n gevulde appel. Hou er wel rekening mee dat het een best machtig dessert is en dat niet iedereen er nog plaats voor heeft na een zwaar kerstdiner.

Voor 4 personen

4 appels (bijv. Elstars)
4 el gemengde gepelde noten (walnoot, amandel, hazelnoot)
kaneel naar smaak
honing naar smaak
1 pak custardpoeder
agavesiroop (optioneel)

Verwarm de oven voor op 200oC (gasstand 4). Schil de appels en boor het klokhuis er met een appelboor uit. Schik de appels in een ovenschaal of in 4 losse kleine ovenvaste schaaltjes. Hak de noten fijn, vermeng ze met kaneel en honing naar smaak en vul de holtes van de klokhuizen met dit mengsel.
Leg op elke appel een klein klontje boter of margarine, schenk ca. 30 ml. water in de ovenschaal en bak de gevulde appels in 45-60 minuten gaar.
Het is dus verstandig de appels in de oven te zetten voordat je gaat eten. Controleer tussendoor of het niet te hard gaat, zet anders de oventemperatuur wat lager.
Maak als de appels gaar zijn de warme custard klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, en zoet deze naar smaak met suiker, of voor een suikervrije variant met agavesiroop (verkrijgbaar bij de natuurvoedingswinkel)
Schenk wat custard op een bordje, plaats hierin de appel en serveer warm.

Dit is een vrij machtig dessert, dus wat minder geschikt voor na een zware maaltijd.

Recept: Monique Dubbelman

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

koffiemetkarakter

maxima kitchen equipment

kerstpakkettenidee

horecarama

dekbeddiscounter

vegatopia maxaro keukens