Deze cheesecake maak je een dag van tevoren al. Op de dag zelf hoef je er alleen nog plakjes banaan op te leggen en er chocolade over te gieten.


Voor 6 stuks:
75 g bastogne/kandijkoeken
40 g plantaardige margarine
150 g extra bittere chocolade
1 ei
200 g cream cheese
25 g lichtbruine basterdsuiker
100 ml crème fraîche
2 kleine bananen

Benodigdheden:
standaard cakevorm/kleine springvorm
bakpapier
keukenmachine
2 pannetjes
schaaltje voor au bain marie
spatel
mooie schaal

Bereiding:
Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Verkruimel de koeken (tip: gebruik hier de vijzel voor). Smelt 40 g margarine in een pannetje en roer de kruimels erdoor. Verdeel de kruimels gelijkmatig over de bodem van de vorm en druk ze goed aan. Verwarm de oven alvast voor op 175 graden.
Breek 100 g chocolade in stukjes en smelt ze au bain marie. Laat de chocola een beetje afkoelen. Doe de eieren, de cream cheese, de basterdsuiker en de crème fraîche in een kom en meng ze met behulp van een keukenmachine tot een egaal mengsel. Voeg de chocolade al mengend toe.
Pel 1 banaan en snijdhem in plakjes. Leg de helft op de koekbodem. Spatel de helft van het chocolademengsel er gelijkmatig over. Leg de rest van de bananenplakjes er op en spatel de rest van het chocolademengsel er over. Zo ontstaan er twee lagen.
Bak de cake 40 minuten in de oven en laat hem daarna in de oven afkoelen. Zet de cake daarna in de vorm een nacht in de koelkast.

Op de dag zelf:
Haal de cake uit de vorm en zet 'm op een mooie schaal. Pel 1 banaan, snij 'm in plakjes en leg de plakjes op de cake.
Smelt 50 g chocolade au bain marie en besprenkel de cake ermee (doe het lekker ruim over de cake en op de schaal, dat ziet er feestelijk uit).

Variatietips:
- Voor de echte choc-a-holic: gebruik ook chocolade in de bodem. Hiervoor moet je wat chocolade au bain marie laten smelten en samen met de verhitte margarine door de koekkruimels mengen.
- Voor extra bastognesmaak kun je bij de garnering de au bain marie gesmolten chocolade (en evt. wat slagroom) mengen met wat extra koekkruimels en dat over de cake heen gieten. Of gewoon wat bastogne kruimels strooien over de chocoladetopping die je net over de cake hebt gesprenkeld.

Recept: Piek

Vind op Vegatopia

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

koffiemetkarakter

maxima kitchen equipment

kerstpakkettenidee

horecarama

dekbeddiscounter

vegatopia maxaro keukens