Open menu

Mexicaans vegetarisch kerstmenu voor vier personen.

Mexicaans vegetarisch kerstmenu

voor 4 personen

Maïssoep

Pittig gevulde tortilla's
Mexicaanse rijst met granaatappel

Mango sorbet

 

Maïssoep

1 el maïsolie, 1 ui gesnipperd, 1 Spaanse peper in fijne stukjes, 1/2 groene paprika in stukjes, 1/2 rode paprika in stukjes, 600 ml groentebouillon, 300 ml volle melk, 350 g maïs, 2 tomaten ontveld en in stukjes, 2 tl zout, versgemalen witte peper, versgehakte koriander.

Verhit de olie in een pan fruit de ui en de peper tot de ui glazig is. Doe er de groene en rode paprika bij en laat alles ongeveer 1 minuut bakken. Giet er de groentebouillon en de melk bij en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Voeg maïskorrels, tomaten en zout toe. Laat de soep onafgedekt 30 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout en strooi er de gehakte koriander over.

Pittig gevulde tortilla's

2 el olijfolie, 1 kleine rode ui fijngesneden, 2 teentjes knoflook fijngeperst, 1 rode Spaanse peper fijngehakt, 1 tl cayennepeper, 1 tl komijnzaadjes, 1 kleingesneden rode paprika, 1 kleingesneden gele paprika, 2 courgettes in schijfjes, 3 tomaten grof gehakt, 100 g babymaïs in stukjes, 2 el versgehakte koriander, 8 bloemtortilla's, 1 avocado, 2 el limoensap, 100 ml zure room, 75 g geraspte cheddar, peper en zout.

Verhit de olijfolie in een wok en bak daarin de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg Spaanse peper, cayennepeper en komijnzaadjes toe en roerbak ongeveer 2 minuten. Doe de paprika's erbij en bak die ongeveer 2 minuten mee. Voeg courgette, tomaten en babymaïs toe. Doe er peper en zout naar smaak bij en bak het geheel nog circa 5 minuten. Roer er de koriander door. Bereid de bloemtortilla's zoals op de verpakking staat aangegeven en hou ze warm. Schil de avocado en pureer 'm met het limoensap en peper en zout naar smaak. Leg 3 el vulling op elke tortilla, doe er 1 el avocado bij en 1 tl zure room. Bestrooi met de kaas en rol de tortilla dan op.

Mexicaanse rijst met granaatappel

3 tomaten ontveld en in stukjes, 1/2 l groentebouillon, 1 ui gesnipperd, 2 tenen knoflook uitgeperst, 3 el olijfolie, 250 g rijst, zout, peper, 1 granaatappel vruchtjes eruitgeschept, 1 banaan in dunne plakjes, 1 el limoensap, 1 el korianderblaadjes.

Fruit de ui en de knoflook glazig in de olie. Voeg de rijst toe en bak de korrels al omscheppend tot ze goed bedekt zijn met de olie. Voeg tomaten, bouillon en zout en peper toe en kook de rijst circa 20 minuten. Haal de pan van het vuur, giet de rijst af en schep er limoensap, banaanschijfjes en granaatappelvruchtjes door. Garneer met korianderblaadjes.

Mango sorbet

200 g suiker, 500 g mango in grove stukken, sap van 1/2 limoen.

Breng 250 ml koud water met de suiker in een steelpannetje langzaam aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat twee minuten zachtjes koken, draai het vuur uit en laat afkoelen. Doe de mango in een foodprocessor of blender en meng tot een gladde puree. Schenk het limoensap bij de puree en roer goed door. Zet minimaal 4 uur in de vriezer.

Jan, oprichter van Vegatopia en terug van weggeweest, nu als gastredacteur. Fervent koffieliefhebber met als alter ego Mister Macchiato.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Nieuw in de Restaurantgids

Utrecht - Heimat
dinsdag, 16 april 2024

 informele groentegastronomie - €€€

Amsterdam - Kailash Parbat
dinsdag, 02 april 2024

 authentiek, vegetarisch Indiaas  - € tot €€

Utrecht - Feu
zondag, 17 maart 2024

Bierpairing met groenten - €€€

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama