Kerstmenu's

aardse smaken thbRode biet, paddenstoelen, knolselderij en stoofpeer. Vier redacteuren hebben de handen ineen geslagen voor een uitgebreid kerstmenu met aardse en kruidige smaken - met op zijn tijd een frisse noot als contrast. De eerste vier gangen - mousse, salade, soep en gratin - zijn vrij licht, zodat je nog voldoende ruimte vrij hebt voor een onvervalste trifle. Alle gerechten zijn goed voor te bereiden, zodat je er op de dag zelf weinig werk aan hebt. Rijk aan smaak, gevarieerd en toch met beide voeten op de grond.

kekke granen thbVerras je familie of gasten met een niet-alledaags graan in elke gang. De granen zijn subtiel verwerkt zonder dat de gerechten ‘te granig’ worden, maar ze zijn wel bepalend voor de smaak. Een gemakkelijk winters menu in Frans-Nederlandse stijl, waar je gedurende de dag soms éven wat aan moet doen, maar dan weer snel terug kan naar je bordspelletje, wandeling, kerstfilm of boek. Een menu voor een rustige, intieme Kerst. 

kikkererwtenmenu thbKikkererwten zijn ontzettend veelzijdig. Ze zijn vrij neutraal van smaak, daarom kun je ze ook gebruiken voor tal van bereidingen. Dit bracht me op het idee om een puur plantaardig, feestelijk kerstmenu te maken met de kikkererwt in de hoofdrol. Om de clichés te vermijden heb ik wel hummus en falafel geschrapt van het lijstje gerechten. Ik heb me laten inspireren door de kookboeken van Joke Boon, waarin fantastische recepten staan met peulvruchten. De recepten zelf zijn Frans, geïnspireerd door het boek "De makkelijke Franse keuken" van Karin Luiten, eenvoudige gerechten zonder poespas. Dit kerstmenu is een ode aan de kikkererwt, maar ook aan Joke en Karin.

Vind op Vegatopia

Nieuw in de Restaurantgids

Utrecht - Vanplanten
vrijdag 02 oktober 2020

 plantaardig, huiselijk, (erg) leuke gerechten

Kruibeke - Hofke van Bazel
maandag 28 september 2020

luxueus, groen en gastronomisch  

Amsterdam - Morris & Bella
maandag 14 september 2020

  gastronomisch groenterestaurant   

Volg ons op

 

Twitter logo

RSS

feed-image Feed

horecarama

dekbeddiscounter