vegetarische risottoRobin van Tokowijzer laat ons zien dat je ook Aziatisch kunt shoppen op een Hollandse markt. Met een boel soorten paddestoelen maakt zij een heerlijk originele Oosterse risotto.

 

We vroegen naar de markt-ervaringen van Robin van Tokowijzer. Tokowijzer is een website waar bijna dagelijks een nieuw, gek Aziatisch ingrediënt wordt besproken. Wij worden daar altijd best gelukkig van en konden ons al helemaal voorstellen hoe Robin op exotische markten producten bij elkaar spot. Dat blijkt niet helemaal waar: "Eigenlijk ga ik pas sinds kort naar de markt. Dus dan voelt het een beetje raar om te spreken over mijn favoriete markt. Ik kook eerder met spullen van de toko," aldus Robin.

"Mijn favoriet was eigenlijk een marktje achter mijn appartement in Beijing, waar ik 2,5 jaar woonde. Ik had in die tijd altijd verse longanbessen of kleine, langwerpige cherrytomaatjes in huis. Heerlijk! De kleine  muisjes aan het spit liep ik altijd snel voorbij.
Tegenwoordig ga ik wel eens zo vroeg mogelijk op zaterdagmorgen naar de markt in Rotterdam. Ik zag vorige keer op de markt allerlei mooie, verse paddestoelen liggen en dacht toen al dat ik gauw weer eens mijn overheerlijke Aziatische paddestoelenrisotto moet maken! Net anders dan een "gewone" paddestoelenrisotto. Ik hou wel van een beetje fusion."

En fusion is deze risotto zeker. Anders dan in een gewone risotto gaan in de Oosterse risotto sake, gedroogde shiitake paddestoelen en andere Oosterse paddestoelen. Maar ook 'gewone' risotto-ingrediënten zoals parmezaanse kaas, arboriorijst en peterselie (hoewel je die als je echt avontuurlijk bent kunt vervangen door koriander). Benieuwd geworden? Hier vind je het hele recept. Lekker met een simpele, groene salade.

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Vind op Vegatopia

Vaak gelezen

Uit eten in 2020: kibbeh en kombucha
Voorspellen is een beetje trendwatchen, want weinig valt zomaar uit de lucht. En meestal word je...
Culinaire vertroosting in Italië
In Boccaccio's Decamerone zijn drie mannen en zeven vrouwen op de vlucht voor de pest in het...

Het Vegatopia Kookboek

Volg ons op

 

Twitter logo

maxima kitchen equipment

koffiemetkarakter

horecarama

vegatopia maxaro keukens