Open menu

tasteofamsterdam2010_thbVan het weekend brachten we door op Taste of Amsterdam en we spotten fijn eten dat NU in de winkel ligt of online is te bestellen

knoflookkiemen

Knoflookkiemen van Discover Fresh, lekker om je door-de-weekse sandwich op het werk mee op te leuken. En helemaal niet zó enorm knoflokig dat je de tent uit stinkt. Te koop bij (of te bestellen door) de groenteboer.

macarons2
macaronstout

Macarons, Franse plakkerige koekjes van Tout uit de Amsterdamse Maasstraat. Tegenwoordig zowat bij elke bakker te koop, hoewel we die van V&D liever links laten liggen, een hype kan ook te ver gaan. Tout had geinige macarons met zoute caramel en met passievrucht. Deze macarons kenmerken zich trouwens doordat ze bijna allemaal zijn gevuld met een ganache van chocolade: Tout is chocolatier.

veggiebun

Lekkere Thaise veggiebun van Julius Jaspers, die van de Smart Cooking kookboeken. Gevuld met Lupine-vleesvervanger die binnenkort in de winkel ligt. We schreven er eerder al wat over.

hoekschechippies

Een van de betere dingen die we proefden: écht lekkere paprika chips van de Hoeksche Waard. Zonder rare smaak en kleurstoffen, paprikachips zoals je die nog nooit geproefd hebt. Te koop in de betere bio winkel voor 2 euro per zak. Er is sinds kort ook een nieuw Hoeksch chippie: knoflook.

polentafrieten

Polentafrieten met gezouten citroen en schuimige mayonaise van basilicum van restaurant Lute in Ouderkerk aan de Amstel. Erg lekker. De zoute citroen zat in de polenta verwerkt. Jammer dat de normale menukaart van dit restaurant niet standaard voor elke gang een vegetarische optie heeft, want dat kunnen ze best.

 

viannys

Ambachtelijke jammen en geleien van Vianny's. We proefden rozemarijn-rabarberjam en pittige rode relish. Erg lekker! Op de website zien we kersenjam met espresso staan, niet echt alledaags en daarom nieuwsgierigmakend. Te koop via de website en via enkele winkels.

 

grunschnabel

Volgens redactielid Tertia 'al jaaaaren heeeeel bekend', maar voor die simpele zielen die het niet kennen of er nog niet over gestruikeld zijn in Amsterdam, toch maar aandacht voor het ijs van professor Grunschnabel. Geheel plantaardig (op waterbasis en/of kokosmelk), zonder allerlei rare toevoegingen en e-nummers. Klinkt saai? Is het niet, bijzonder lekker zelfs. Ga het proeven!

Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama